Gündem ‘Lice’ sonrası PKK saldırısı dinmiyor

‘Lice’ sonrası PKK saldırısı dinmiyor

23.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muş ile Bingöl arasındaki karayolunu 2 gündür ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına müdahalede 3 kişi yaralandı. PKK Siirt’te 2 kardeşi kaçırdı. Ağrı’da da karakola açılan taciz ateşinde 1 asker yaralandı...

‘Lice’ sonrası PKK saldırısı dinmiyor

Lice’de PKK heykeline el konulması sırasında çıkan olaylarda bir kişinin ölmesinin ardından başlayan gerginlik Doğu ve Güneydoğu’daki bazı kentlerde protestolarla devam ediyor.
Muş’un Varto ile Bingöl’ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu 2 gündür ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına güvenlik kuvvetleri müdahale etti. Güvenlik güçlerine direnildiği müdahale sırasında 3 kişi yaralandı. Yaralanan üç kişi Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolun ulaşıma açılması üzerine göstericiler bu kez Varto ilçe merkezinde eyleme başladı. Yüzleri maskelerle kapalı eylemciler, Belediye İş Hanı’nda bulunan Ak Parti ilçe binasına mototof kokteyli attılar. İkinci katta bulunan parti binasında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü.
Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Yarımca köyünde de kendilerine ait meyve bahçesine giden amca çocukları Haydar (55) ve Nezir Noyan (50), silahlı bir grup PKK’lı tarafından kaçırıldı.
Yaralı asker uyutuluyor
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde önceki gece jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda yaralanan 21 yaşındaki er Mehmet Gün, Diyadin Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yaralı asker, ameliyatın ardından ambulansla Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Gün’ün tedavisi anestezi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Habib Bilen, “Hastamız, kafa travması, kafa içi kanama ve beyin ödemi teşhisiyle uyutuluyor. 1-2 gün daha uyutulması ve klinik tedaviye verdiği cevap sonucuna göre tedavi edilmesi planlanıyor” dedi.

Bomba elinde patladı
Lice’de önceki akşam düzenlenen gösterilerde de polise atmak üzere hazırladığı el yapımı patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu 22 yaşındaki Ö.M., ağır yaralandı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Ö.E.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Bingöl’ün Genç ilçesinde de demir yolu inşaatında çalışan işçilere, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahla iki el ateş açıldı. Saldırıda, kasığından vurulan Ahmet Karaca (65) yaralandı.

Siirt’te bayrak indirildi
Önceki gece Siirt’te gösteri yapan bir grup Çevik Ersin Temel İlkokulu bahçesindeki Türk bayrağını indirdi. Göstericiler daha sonra yerinden söktükleri Atatürk büstünü alarak kaçtı. İndirilen bayrak tekrar göndere çekilirken, polis olaya karışanları bulmaya çalışıyor.