Gündem ‘MadameP’ doğduğu ülkede ilk sergisini açtı

‘MadameP’ doğduğu ülkede ilk sergisini açtı

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da doğan; 1990’da henüz 15 yaşındayken ailesiyle Türkiye’ye kesin dönüş yapan İzmirli ressam Ferihan Panayır doğduğu ülkede ilk kez sergi açtı.

‘MadameP’ doğduğu ülkede ilk sergisini açtı

“MadameP” mahlasını kullanan Panayır, Kopenhag’ın Ganlöse kasabasında bulunan Sögaard adlı resim galerisinin davetlisi olarak geldiği Danimarka’da tablolarını sergileme mutluluğunu yaşadı. Serginin açılışını Türkiye’nin Danimarka büyükelçisi Mehmet Dönmez yaptı.

Haberin Devamı

Galerinin giriş alanında bulunan direğin gönderine Danimarka ve Türk bayrağı çekilirken, ana muhalefet partisi Sosyal Demokratların Türk kökenli milletvekili Yıldız Akdoğan da serginin açılışına katıldı.

Türkiye’de açtığı sergilerde elde ettiği gelirlerin bir bölümünü hayır işlerine bağışlamakla tanınan ressam Panayır, klasik çalışmadan soyut tablolar yapmaya başladığından beri kendisine olan ilginin arttığını ve Kopenhag’dan sonra Dubai ile New York’ta tablolarını sergilemek için davet aldığını belirtti. Panayır, tablolarında günlük yaşamda yakınlaşırken uzaklaşmak, iletişim ve enerji gibi konuları yansıtmaya çalıştığını ifade etti.

Yazarlar