Dünya Google Haritalar korkunç gizemi çözdü! Sırra kadem basmıştı, gerçek internette belirdi: Tüyler ürperten keşif

Google Haritalar korkunç gizemi çözdü! Sırra kadem basmıştı, gerçek internette belirdi: Tüyler ürperten keşif

10.05.2024 - 15:06 | Son Güncellenme:

Yaşlı kadınının sırra kadem basması, arama büyük çaplı soruşturmanın fitilini ateşledi. Ancak yapılan tüm çalışmalar sonuçsuz kalınca dosya neredeyse çözülemeden rafa kaldırılmak üzereydi. Ta ki, yıllar sonra internette beliren tüyler ürperten keşfe kadar.

Google Haritalar korkunç gizemi çözdü Sırra kadem basmıştı, gerçek internette belirdi: Tüyler ürperten keşif

Güvenlik güçleri, Paulette Landrieux'yu bulmak için iki yıl boyunca soruşturma yürüttü. Bir türlü çözülemeyen dava rafa kaldırılmak üzereyken, bir polis memuru Google Haritalar'da yaşlı kadının ev adresini aratmaya karar verdi ve tam da o sırada sır perdesini ortadan kaldıracak olan ipucuyu yakaladı.

Haberin Devamı

İKİ YIL BOYUNCA BULUNAMADI

Hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan yaşlı kadın, polis memurunun beklenmedik keşfine kadar iki yıldır kayıptı. Landrieux'un davası, bir polis memuru Google Haritalar'da evini aramaya karar verene kadar kapanmak üzereydi. Yaşlı kadının Belçika'daki evinden çıkıp ölümüne doğru yürüdüğünü gösteren fotoğrafı keşfettiğinde polisin tüyleri diken diken oldu.

KAYBOLUŞU BÜYÜK ÇAPLI OPERASYONUN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Alzheimer hastası olan 83 yaşındaki kadın, çoğu zaman 'kafası karışmış halde' kimseye bir şey söylemeden oradan uzaklaşıyor ve komşusunun kapısını rastgele çalıyordu. Kasım 2020'de kocası çamaşır yıkarken ortadan kaybolması, arama köpeklerinin, termal görüş helikopterlerinin ve drone'ların dahil olduğu büyük çaplı bir operasyonun fitilini ateşledi.

Haberin Devamı

Google Haritalar korkunç gizemi çözdü Sırra kadem basmıştı, gerçek internette belirdi: Tüyler ürperten keşif

Ancak çabalar sonuç vermeyince aile, kadının yakınlardaki Meuse Nehri'ne düştüğünü tahmin etti. Ta ki, tüyleri diken diken eden keşfe kadar...

KORKUNÇ TESADÜF

Korkunç bir tesadüf eseri, Google Haritalar ekibi o fotoğraf çekimi gününde kadının evinin önündeydi. Görüntü, polisin dört çocuk annesinin ayak izlerini takip etmesine imkan tanıdı. Keşif sonrası yaşlı kadının cesedi birkaç metre ötede bulundu.

Fotoğrafta beyaz bir kazak ve siyah pantolon giyen yaşlı kadının son anlarında caddeden geçerek bir komşunun evine doğru ilerlediği görüldü. Memurlar hemen bölgeye sevk edildi ve cesedinin komşunun bahçesinin hemen altındaki bir tepenin dibinde yattığını buldu. Yapılan incelemeler, kadının bahçenin kapalı olmayan bir bölümünden düştüğünü ve kısa süre sonra öldüğünü ortaya koydu.