Cadde ATÖLYESiNiN MiNiKLERiNE SERGi AÇTI

ATÖLYESiNiN MiNiKLERiNE SERGi AÇTI

24.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kağıthane’de atölyesine gelen çocuklara tuval ve boya alan Elif Boyner, “Yaptıkları resimler için bir sergi açarak onlara katkı sağlamak istedim” dedi

ATÖLYESiNiN MiNiKLERiNE  SERGi AÇTI

E lif Boyner, kendisine ait atölyesinin bulunduğu Kağıthane’de Şirintepeli çocuklar için bir resim sergisi düzenledi. 30’a yakın ilkokul öğrencisinin yaptığı 73 resim ve 20 maketin yer aldığı sergiye Mehmet Ali Yalçındağ, Ümit-Cem Boyner, Zeynep-Metin Fadıllıoğlu, Sedat Aloğlu, Nilgün Dereli ve Oya-Bülent Eczacıbaşı’nın da aralarında olduğu isimler katıldı. Resimler ve maketler 250 TL’den satışa sunuldu. Sergiden elde edilen gelir çocukların yararına harcanacak.



ÇOCUKLARIN YANINDALAR
Cem Boyner: 15 tablo
Zeynep Fadıllıoğlu: 3 tablo
Bülent Eczacıbaşı: 4 tablo
Mehmet Ali Yalçındağ: 10 tablo
Sedat Aloğlu: 4 tablo
Zafer Mutlu: 4 tablo



“HEPSiYLE FACEBOOK ARKADAŞI OLDUK”

Haberin Devamı

‘Şirintepe Çocukları’ adlı sergiyi açmaya nasıl karar verdiniz?
Elif Boyner: Çok spontane oldu. Kağıthane’de, arkadaşımın atölyesinin karşısında bir yer tuttum. Giriş katıydı ve kapısı açık olduğu için çocuklar girip çıkıyordu. Benimle birlikte resim yapmaya çalışıyorlardı. Onlara da resim malzemeleri aldım. 2-3 derken, sayıları artmaya başladı. Her gün geldiler. Birkaç hafta sonra çocuklara sergi açmayı teklif ettim.

Sergiden elde edilen geliri nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
E.B.: Paranın bir kısmını çocukların okul masrafları için ailelerine vereceğiz, bir kısmıyla da onlara boya almayı ve bir atölye kiralamayı düşünüyorum.

Çocukların hangi resmi yapacağına siz mi karar verdiniz?
E.B.: İlk başta karton alıyordum, sonra hamur aldım. Ama fırın olmadığı için hamurlar çabuk kırıldı ve çocuklar küstü. Sadece bir tanesi kendi harçlıklarıyla hamur alıp, devam etti. Ben sadece tuvali boş bırakınca müdahale ettim. Ya da renk karıştırma sırasında.

Gördüğüm kadarıyla çocuklarla aranız çok iyi.
E.B.: Evet, Elif Abla diye peşimde koşturuyorlar, arkadaşlarım hakkında yorumlar yapıyorlar.

Yardım amaçlı organizasyonlara devam edecek misiniz?
E.B.: Londra’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisans yapıyorum. Hafta sonu gideceğim. Ama onlarla ilgilenmeye ara vermeyeceğim. Hepsiyle Facebook arkadaşı da olduk. Gönüllü bir öğretmen arayışım sürüyor. Çünkü bu çocuklar çok yetenekli.