Siyaset ‘Medya dili emperyal’

‘Medya dili emperyal’

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörle birlikte kullanılan emperyal medya dilinin farkına varılması gerektiğini belirtti.

‘Medya dili emperyal’

Kurtulmuş, dün Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından Keçiören Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen, “Medya ve Terör Sempozyumu”nun açılışında konuştu. Kurtulmuş, küresel tehdit haline gelen terörün, terör örgütlerinin kabiliyetlerinden dolayı ortaya çıkan bir vahşet olmadığına dikkati çekti. Terörle birlikte kullanılan emperyal medya dilinin farkına varılması gerektiğini aktaran Kurtulmuş, “Medyada öyle bir dil kullanılıyor ki en az terör örgütleri kadar zararlı, zehirli bir dil kullanılıyor zaman zaman. Buna karşı uyanık, tedbirli olmamız, şuurlu bir şekilde durmamız lazım” dedi.
Kanun hükmünde kararname ile getirilen yeni yayın yasaklarını anımsatan Kurtulmuş, “Medya, bundan sonra mecburen ayağını denk almak durumunda kalacak. Bunu söylediğimde bazıları eleştirdi ama kusura bakmayın, bu kadar terörle mücadele eden bir ülkede medya, Dingo’nun ahırı değildir” diye konuştu.