Ege 'Mesele İzmir olunca zor, kolay olur'

'Mesele İzmir olunca zor, kolay olur'

09.03.2017 - 05:55 | Son Güncellenme:

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun, İzmir kısmındaki 1. etabını oluşturan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Kemalpaşa arasındaki 20 kilometrelik bölüm açıldı. Başbakan Yıldırım, “Mesele İzmir meselesi olunca zor şartlar da kolay olur” dedi

Mesele İzmir olunca zor, kolay olur

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun İzmir kısmındaki 1. etabını oluşturan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Kemalpaşa İlçesi arasındaki 20 kilometrelik bölüm açıldı. Türkiye’nin en uzun viyadüğü (2238 metre) çift tüp 3 gidiş-gelişten oluşan Belkahve Tünelleri’nin yer aldığı projenin sağanak yağmur altında yapılan açılışında konuşan Yıldırım, referandum için “Evlenirken, yemeğe giderken, seyahate giderken evet diyoruz, dolayısıyla evette bereket vardır. Hayırdan hayır gelmez” dedi.

Haberin Devamı

Törene, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, AK Parti’nin İzmir ve Manisa’nın eski ve yeni milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, davetliler ve İzmirliler katıldı.

Dünya 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Ahmet Arslan, açılan bölümün bölgeye gelenlerin işlerini kolaylaştıracağını belirtti.

‘İzmir’i hatırlatıyor’

Haberin Devamı

Kalabalığa seslenen Başbakan Yıldırım, “Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bütün hanımefendilerin bugününü kutluyorum. İzmir’in güzel insanları, 15 yıl önce Türkiye için ne hissediyorsak İzmir için de İzmirliler için de aynı duyguları taşıyoruz. Bugün bereketli bir gün, bu yağmura rağmen buraya gelmiş olmanız bir şey ifade ediyor. Mesele memleket meselesi, memleket meselesi İzmir meselesi olunca yağmur da kar da zor şartlar da kolay olur. Ne dedik, ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi söylediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi ve İzmir’i hatırlatıyor. Değerli yol arkadaşlarım bugün açılışını yaptığımız 26 kilometrelik otoyol, hatırlayın İstanbul İzmir Otoyolu’nu yaparken İzmirlilere bir söz verdim. Dedim ki bu otoyol sadece İstanbul başlayıp İzmir’e gelmeyecek, aynı zamanda hem İzmir’den başlayacak, hem İstanbul’dan başlayacak ve nitekim İstanbul’dan yola çıktık, İzmir’den de yola çıktık ve Balıkesir’de buluşacağız. İstanbul Osmangazi dünyanın 3. büyük köprüsü yapıldı. Şimdi Bursa’ya kadar da 85 kilometre otoyol bitti önümüzdeki günlerde onu da açacağız. İzmir tarafından 26 kilometre bitti, onu bugün açıyoruz” dedi.

‘Bergama’ya uzuyor’

İzmirlilere yeni projenin de müjdesini veren Başbakan Binali Yıldırım, “Yeni bir projeden bahsediyorum, İzmir için yeni bir proje, ihalesi yapıldı kazmayı vuracağız. Kuzey otoyolu yani Çiğli’den başlıyor Bergama’ya kadar, biliyorsunuz Koyundere’ye kadar bitirdik, Menemen’e doğru 6 kilometre bitmek üzere 16 kilometre, bunun üzerine 76 kilometrelik kısmın da ihalesini yaptık. Başlıyor. Artık öyle Aliağa’dan Menemen’den Çiğli’den gelirken o trafik çilesi sona erecek. Çanakkale köprüsünün de temelini 18 Mart’ta atıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

17 koruma polisi zehirlendi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinde dün akşam otel çevresinde güvenlik önlemi alan polis korumalarından 17’si, yediği yemeklerden zehirlenerek çeşitli hastanelere kaldırıldı. İzmir’e önceki akşam gelen Başbakan Binali Yıldırım için alınan güvenlik önlemleri kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan polis korumalardan 17’si yedikleri patates püresi ve tavuk yemeğinin ardından rahatsızlandı. Korumalar, Dokuz Eylül Üniversitesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet ve Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Mesele İzmir olunca zor, kolay olur

‘Vatandaşa doğrudan ulaşın’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, referandum çalışması için geldiği İzmir’de, partisinin belediye başkanlarıyla toplantı yaptı ve her ilçe için sahadaki duruma ilişkin rapor istedi. Başbakan Yıldırım, “İzmir bizim için önemli. Bu işe sahip çıkın. Vatandaşa doğrudan ulaşın” dedi. Yıldırım, basına kapalı yapılan, 45 dakikalık toplantıda Kiraz, Kınık, Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş, Selçuk belediye başkanlarına sahada durumun nasıl olduğunu sordu.