Siyaset ‘MHP kimseyle gizli anlaşma yapmış değil’

‘MHP kimseyle gizli anlaşma yapmış değil’

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, “MHP bu konuda kimseyle gizli bir anlaşma yapmış değil, kimseyle gizli bir görüşme yapmış değil. Saklı gizli görüşme yok” dedi.

‘MHP kimseyle gizli  anlaşma yapmış değil’

MHP Antalya İl Başkanlığı’nın Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri onuruna verdiği yemekte konuşan Karakaya, “15 Temmuz’dan sonra yapılan mücadelede, terörle mücadelede, FETÖ ile mücadelede bugün haksızlığa uğradığını, mağdur edildiğini söyleyen çok sayıda insan var. MHP olarak suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Karakaya, şöyle dedi:
“MHP bu konuda kimseyle gizli bir anlaşma yapmış değil, kimseyle gizli bir görüşme yapmış değil. Bugün ülkede parlamenter sistem mevcut. Ama fiilen bir başkanlık sistemi uygulanmakta. Her gün anayasa çiğnenmekte. Bugün MHP’yi bu değişikliğe ‘evet mi diyorsunuz hayır mı diyorsunuz’ şeklinde sürekli sıkıştırmaya çalışanlar bir şeyi hala anlamıyor. Her şey milletin gözü önünde gerçekleşiyor. Saklı gizli görüşme yok. MHP’nin bugün vermiş olduğu bir karar da yok. Bu sorun çözülmelidir. Aksi takdirde bunun devamı kaostur, başka darbelere kapı aralamaktır.”