Gündem ‘Millete gidin diyorum notere gidiyorlar’

‘Millete gidin diyorum notere gidiyorlar’

28.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere çift maaş vaadini noter taahhütnamesiyle açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na cevap verdi: Sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet, bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz

‘Millete gidin diyorum notere gidiyorlar’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere çift maaş vaadini noter taahhütnamesiyle kamuoyuna duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Sizin sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet, bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz” sözleriyle eleştirdi. Erdoğan, Karabük’teki toplu açılış töreninde şu mesajları verdi:
SİLAHI BETONA GÖMÜN:
Çözüm sürecini başlatan ve bu aşamaya kadar getiren benim. Ben çözüm sürecinin yanındayım, arkasındayım hepsinden öte içindeyim. Şimdi de diyorum ki elinde silah olanlar, eğer çözüm süreci konusunda samimiyseler IRA gibi onlar da silahlarını betona gömsünler. Ellerinde silah, çözüm süreci olmaz.
HÜKÜMETİN YANINDAYIM:
Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak, tüm büyük projelerin, ekonomiden dış politikaya kadar uygulanan politikaların hepsinde de 12 yıldır emeği olan bir başbakan olarak bundan sonra da hükümetimizin attığı bütün bu adımlarda yanlarında olacağım, olmaya devam edeceğim. Bu, asla bir partiden yana olmak değildir.
AKSAKLIK OLURSA UYARIRIM:
Hükümet, devleti yönetir, devleti temsil eder. Ben de mademki Cumhurbaşkanıyım, onların yanında olmaktan başka benim daha keyif verici, önemli görevim olamaz. Buralarda bir eksiklik, bir aksaklık, sapma gördüğüm zaman, gerekli uyarıyı arkadaşlarıma yaparım.
KILIÇDAROĞLU’NA NOTER TEPKİSİ:
Bakıyorum birileri meseleyi yanlış anlamış. Ben, ‘proje geliştirin’ diyorum, bunlar hemen, affedersiniz, palavraya sarılıyorlar. Ben ‘Millete gidin’ diyorum. Bunlar, notere gidiyor, notere. Noter burada, millet. Millete gideceksin, millete. Siyasette sözünüzün değeri, itibarınız kadardır. Eğer sizin sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet, bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz.
HÂLÂ ÖĞRENEMEDİLER:
Başkanlık sistemi dediğinde de hemen işi, diktatörlüğe, tek adamlığa döküyorlar. Çünkü bunların kültüründe sadece o var. Milli şeflik var. Seçimle, demokrasiyle, milletin gönlüne girerek, millete hesap vererek bu ülkenin yönetilebileceğini akıllarına, havsalalarına sığdıramıyorlar. Geçtiğimiz 12 yılda yedi seçim ve iki referandumda kafalarını hep duvara vurdular, hala bunları öğrenemediler. Mevcut sistem bizi ancak buraya kadar getirebildi. Şimdi patinaj başladı. Bu patinajı sona erdirebilmek için başkanlık sistemi, daha ötesi için nefes tazelememiz, onunla birlikte sistemi yenilememiz gerekir.
ELİNİZE DİLİNİZE DURSUN:
Dünyanın neresinde ülkemizin aleyhine, milletimizin aleyhine bir söz söylenmişse, bir iş yapılmışsa paralel yapı ve muhalefet hemen peşine takılıyor, aynı şeyleri tekrar etmeye başlıyor. Hatta bu kadarla da kalmıyor, dünyanın dört bir yanında Türkiye karşıtı bildiriler yayınlatıyor, mektup yazıp ülkelerini oralara şikâyet ediyorlar. Yalancı gazetelere sayfa sayfa ilanlar veriyorlar, ülkemiz aleyhine. Neymiş, ‘Türkiye’de özgürlük yokmuş.’ Elinize, dilinize dursun, el insaf.
HAİNLİK VE İHANET:
Siyaset başka, ihanet başka bir şey. Hizmet başka şey, hainlik başka şey. Demokrasi başka, ülkeyi ve milleti bölmeye çalışmak başka şey. (Paralel nerede, kardeşlik burada sloganları üzerine). Şimdi onlar kaçıyorlar. Dosyalar açıklandıkça, bakıyorsunuz imamlarıyla beraber kaçıyorlar. Madem suçunuz yok, niye kaçıyorsunuz?