Gündem ‘Minareden atlarım bayramınızı kutlarım’

‘Minareden atlarım bayramınızı kutlarım’

27.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kadıköy’deki Haydarpaşa Camisi’nin 47 metre yüksekliğindeki minaresine gizlice tırmanan ‘base jumper’ sporcusu 40 yaşındaki Cengiz Koçak, serbest atlayış yaptıktan sonra paraşütü ağacın dallarına takıldı.

‘Minareden atlarım bayramınızı kutlarım’

Atlayışını kameraya kaydeden Koçak, fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinde ’Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım’ mesajıyla yayınladı.

Haberin Devamı

Haydarpaşa Camisi’ne namaz kılmak için giren Cengiz Koçak, namazdan sonra bir arkadaşıyla birlikte minareye çıkmak için kapıları yokladı. Minareye çıkan bir kapının açık olduğunu fark eden Koçak, 47 metre yüksekliğindeki minarenin 42’nci metresindeki ikinci şerefesine çıktı ve şiddetini artıran rüzgara rağmen, arkadaşının yardımıyla kendisini boşluğa bıraktı.

Face’te paylaştı

Hemen paraşütünü açan Koçak, bahçedeki 2 ağacın arasından geçmeye çalışırken paraşütü ağaçlardan birine takıldı. Ağaçta asılı kalan Koçak, kazayı yara almadan atlattı. Atlayışını kameraya kaydeden Koçak, minareden atlarken çektiği fotoğrafı Facebook’taki hesabında, ’Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım’ mesajıyla paylaştı.