Siyaset ‘Mustafa Kemal’in partisine yakışmıyor’

‘Mustafa Kemal’in partisine yakışmıyor’

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “OHAL KHK’ları yargısal denetime tabi değil. Hal böyleyken CHP’nin başvurusu Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir.

‘Mustafa Kemal’in  partisine yakışmıyor’

Gündemi bununla meşgul etmek FETÖ ile mücadelede bizi geriye götürür” dedi. Darbe girişimine karşı etkili bir mücadele verilmesi için yurt genelinde hükümetin OHAL ilan ettiğini belirten Turan, “Hem 15 Temmuz’dan sonra yapılan Meclis oturumunda hem de 7 Ağustos’taki tarihi Yenikapı mitinginde CHP, FETÖ ile mücadeleye destek vereceğini söyledi. Bugün ise CHP adeta bu mücadeleye köstek olacak şekilde davranıyor. Acaba CHP fabrika, bir anlamda FETÖ ayarlarına mı dönüyor? CHP’nin adeta FETÖ argümanlarıyla strateji geliştirmesi akla ziyandır ve 90 yıllık Mustafa Kemal’in partisine bu duruş yakışmamaktadır” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, Anayasa’nın 148. maddesine göre OHAL dönemlerinde çıkarılan KHK’larla ilgili AYM’ne başvuru yapılamayacağını ifade ederek, “Kimse anayasanın kendisine vermediği bir yetkiyi kullanamaz. Dolayısıyla AYM de böyle bir denetimi yapamaz” görüşünü savundu.

Yazarlar