Siyaset ‘OHAL derhal bitsin’

‘OHAL derhal bitsin’

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP liderinin OHAL uygulamalarını “Darbecilerin silahla yapamadığını, şimdi KHK’larla yapıyorlar” sözleriyle eleştirdiği, öğretmen ihraçlarına ilişkin de “Partililerimizin eşleri, kardeşleri, çocukları tasfiye ediliyor” dediği kaydedildi.

‘OHAL derhal bitsin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, olağanüstü halin uzatılabileceği olasılığına ilişkin olarak, “CHP olarak daima hukuku savunduk. OHAL derhal sonlanmalı” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde, tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar ve partilerin demokrasiyi savunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Darbe girişimi püskürtüldü ama gelinen aşamada demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını, şimdi kanun hükmünde kararnamelerle yapıyorlar” dedi.

‘Akıllanmadılar’

FETÖ’nün en güçlü olduğu alanlardan birisinin eğitim olduğunu, bu alanda FETÖ’ye karşı en ciddi mücadeleyi de Eğitim Sen ve Eğitim İş gibi sendikaların verdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun öğretmen ihraçlarına yönelik şunları söylediği öğrenildi:

Haberin Devamı

“Şimdi 11 bin 500 Eğitim Sen üyesi terörle işbirliği bahane edilerek ihraç ediliyor. Madem terörle işbirliği var, bu zamana kadar niye görevde kaldılar. Bunların terörle ilişkileri olmadığını ben biliyorum. Partililerimizin eşleri, kardeşleri, çocukları tasfiye ediliyor. Sen FETÖ ile mücadeleyi 15 Temmuz’da başlattın, Eğitim Sen gibi sendikalar ve biz 15 yıldır FETÖ ile mücadele ediyoruz. İnsanda 15 gram akıl, vicdan olsu bunu böyle yapmaz. Halen akıllanmadılar. Eğitimin niteliği, bilimselliği yok edildiği için darbe girişimi yaşandı. Meclis’i bombalayanların nerelerde yetiştiğini bir inceleyin. Eğitim Sen ile mücadele edersen darbe ile mücadele edemezsin.”

Kılıçdaroğlu’nun, OHAL’in uzatılacağı iddialarına ilişkin olarak da, “OHAL’in uzatılacağı söyleniyor. Ama derhal sonlandırılmalı. CHP, hep hukuku savundu, bundan sonra da hukuku savunmaya devam edecek. Darbe girişiminde kim varsa herkes yargılanmalı ama kimse mağdur edilmemeli” dediği ifade edildi.

‘Konuşmasından rahatsız oldum’

Kılıçdaroğlu’nun BM Genel Kurulu’nda önceki akşam bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını anımsatarak, “Cumhurbaşkanını görünce, bu ülkenin bir yurttaşı olarak, anamuhalefet partisinin Genel Başkanı olarak rahatsız oldum. Dünyaya mı, dünya liderlerlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor belli değil. FETÖ’yü tüm dünyaya anlattı, tanıttı, meşhur etti, 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı’nın yaptığı tanıtımı yapamaz. Cumhurbaşkanı, bir BM zirvesinde boş koltuklara konuşmamalı” dediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderlerine uyarılarda bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu’nun, “Diğer ülkelerde demokrasi var laiklik var, onlar sizin gibi mi devletin tüm kurumlarını bir cemaate teslim etsinler” dediği belirtildi.
Yedek milletvekilliği tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu’nun, “Kamuoyunda tartışılmasını istiyorlar, zarf atıyorlar. Hiçbir kıymeti harbiyesi yok” dediği kaydedildi.

Gazilerle yemekte buluştu

Kılıçdaroğlu, gazilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. CHP lideri, “Kredi kartı borçlarının 72 aya çıkartılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, “Ekonomide ciddi bir sorun varsa aşılmaya çalışılıyor ama bu kredi kartı taksidini artırmakla veya bazı alacakları daha uzun süreli takside bağlamakla çözülecek bir sorun olmanın çok daha ötesindedir” dedi.