Gündem ‘Okuluma dokunma’ eylemi

‘Okuluma dokunma’ eylemi

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nin paralelinde bulunan Tel sokakta yer alan Taksim Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler okullarının, Turizm, Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli’ne dönüştürüleceği iddiasıyla eylem yaptı.

‘Okuluma  dokunma’ eylemi

Okul önünde toplanan öğrenci ve veliler “Okullar Bizimdir Satılamaz, Taksim Ortaokuluna Dokunma” yazılı pankart eşliğinde İstiklal Caddesi’nde bulunan Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Haberin Devamı

‘Okuluma Dokunma’ şeklinde slogan atarak ilerleyen öğrenciler turislerinde ilgi odağı oldu. Öğrencilerden Ferhat Durmaz, “Burada okuyanlar 50-60 yaşına gelmiş. Ben de çocuğumun burada okumasını istiyorum” dedi. Öğrenci azlığının gerekçe gösterilerek okulun kapatılması yönünde rapor hazırlandığını belirten Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, “Taksim Ortaokulu kapatılarak Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli kılıfı altında ticarethane mantığıyla işletmeye açılacak, rant kapısı haline getirilecektir” dedi. Basın açıklamasının ardından veliler okullarının kapatılmaması için topladıkları imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Yazarlar