Siyaset ‘ÖSO, desteğimizle El Bab’a yanaştı’

‘ÖSO, desteğimizle El Bab’a yanaştı’

10.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bütçe görüşmelerinde konuşan Çavuşoğlu, “ÖSO bizim de desteğimizle El Bab’a yanaşmış durumdadır. El Bab’tan sonra Menbiç’e gidilecek” dedi

‘ÖSO, desteğimizle El Bab’a yanaştı’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığının 2017 bütçesi üzerine yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- DOĞU’YA DOĞRU: Fırat Kalkanı operasyonunun amacı esasen sınırımızın diğer tarafındaki DAEŞ terör örgütüyle mücadele etmektir. Bunu da başarılı şekilde yürütüyoruz. Şu anda Özgür Suriye Ordusu bizim de desteğimizle El Bab’a yanaşmış durumdadır ve kısa süre içinde buradaki operasyonun da tamamlanması öngörülüyor. Ve El Bab’dan sonra nereye gidecek, nasıl olacak? Doğuya doğru, Menbiç’e doğru gidilecek. Menbiç’e de Amerikan askerleri ile, uzmanları ile bizim uzmanlarımızdan oluşan bir ekip gönderdik, uzmanlardan oluşan bir ekip ve burada incelemelerde bulunuyor. YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçtiğinden emin oluncaya kadar bu çabalarımız devam edecek. Bu bölgeyi, Suriyeliler için güvenli bölge oluşturabilirsek, özellikle Suriye içinde zor şartlarda yaşayan kardeşlerimizin de buralarda yerleşimini sağlayabiliriz diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı

- MUSUL YAVAŞLADI: Musul operasyonu planlandığı gibi gidiyor ama yavaşladı. Niye? Henüz Musul halkının güveni kazanılamadı.

- SAVAŞ TABLOSU: Batı’nın ve Avrupa’nın temel sorunu olan hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı, İslamofobi gibi problemlerle mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Avrupa’daki şu andaki tablo bize İkinci Dünya Savaşı öncesi tabloyu hatırlatıyor.