Siyaset ‘S-400 anlaşması tamam sayılır’

‘S-400 anlaşması tamam sayılır’

28.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya’dan S-400 füze savunma sisteminin alımıyla ilgili “Anlaşma ana hatlarıyla bitti. Bu Türkiye’de sadece bir savunma sistemi olarak görülmemeli, çok ciddi bir teknoloji dönüşümünün başlangıcı olacak” dedi

‘S-400 anlaşması tamam sayılır’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk Televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kalın, İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa’daki metal dedektörleri kaldırmasının olumlu bir adım olduğunu belirterek, “Açıkçası burada bizim temel endişemiz şu, Mescid-i Aksa’nın mevcut statüsünün değiştirilmesine yönelik bir plan uygulanıyor” ifadelerini kullandı.
Katar’a 216 uçak dolusu gıda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turuna da değinen Kalın, şunları söyledi: “Haziran başına bakarak ifade etmek gerekirse, bugün tansiyonun biraz düştüğünü söyleyebiliriz ama kriz tamamen aşılmadı. Katar’a karşı birtakım iddialar ortaya atıldı. Biz de ‘bunun somut delillerini görün, bunu Katar tarafına da iletelim’ dedik. Deliller ortaya konmayınca Katar’ın insani noktada bir sıkıntı yaşamaması için Ekonomi Bakanlığımız büyük bir gayret gösterdi, şu an itibarıyla 216-217 uçak dolusu gıda gönderildi.”
Kalın, Rusya ile yürütülen S-400 füze savunma sistemiyle ilgili soruya ise “Bu iş büyük oranda bitti. Anlaşmayla ilgili ufak tefek birkaç konu var. Ama ana hatlarıyla anlaşma bitti. Öncelikle bu bir savunma sistemi. Bu füzelerle biz gidip kimseyi vurmuyoruz” yanıtını verdi.
Kalın, S-400’lerin diğer savunma sistemleriyle arasında dağlar kadar fiyat farkının olduğunu gördüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi: “Bu Türkiye’de sadece bir savunma sistemi olarak görülmemeli, çok ciddi bir teknoloji transferinin ve dönüşümünün başlangıcı olacak.”