Siyaset ‘Sayın başkanlar mutabık kaldılar’

‘Sayın başkanlar mutabık kaldılar’

10.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini esas alan anayasa paketiyle ilgili “Şu anda sayın başkanlar, kendi aralarında mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket, incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir” dedi.

‘Sayın başkanlar mutabık kaldılar’

Cuma namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde kılan Erdoğan’a çıkışta, “Seninleyiz Reis” tezahüratı yapıldı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden, bazılarıyla da fotoğraf çektiren Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, “Yeni anayasa çalışmalarında 3 aşamalı Yüce Divan formülü bugün açıklandı. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Aslında 3 aşama değil. Ben biraz orasını inceledim, 3 aşamada değil de şöyle yani. Bir önergenin verilmesi olayı, ondan sonra önergenin kabulü ve bir de tabii Yüce Divan’a sevki. Yani aşama dediğimiz olay bu, böyle bir durum söz konusu. Şu anda sayın başkanlar kendi aralarında da bu konularda mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir. Biz de bu konuda hemen değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp bu işin nihai noktası ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ deyip bunu millete götüreceğiz.”

Erdoğan TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’ndan nasıl bir sonuç beklediği sorusuna da şu karşılığı verdi: “Bu konuyla ilgili fazla da konuşmak istemiyorum. Artık darbe komisyonu yapacağı çalışmalarını yaptı. Süratle inşallah şu son adımlarını da atıp artık raporunu hazırlayıp görevini tamamlarsa isabetli olur diye düşünüyorum.”

‘Sayın başkanlar mutabık kaldılar’


Cumhurbaşkanı Erdoğan, anne ve babasının mezarlarının yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Ak Parti seçim kampanyaları yöneticisi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’in Karacaahmet’teki kabirlerini ziyaret etti.