Siyaset ‘Şimdi hep birlikte sahaya inme zamanı’

‘Şimdi hep birlikte sahaya inme zamanı’

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, dün sabah da eski Ak Partili bakanlarla genel merkezde kahvaltıda bir araya gelerek referandum sürecine yönelik görüş ve önerilerini dinledi.

‘Şimdi hep birlikte  sahaya inme zamanı’

Kahvaltıya, kabinede de görev almış eski TBMM başkanlarından Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan yardımcılarından Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan, eski bakanlar Abdülkadir Aksu, Muammer Güler, Efkan Ala, Sadullah Ergin, Vecdi Gönül, Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Nimet Baş, Zafer Çağlayan, Mustafa Elitaş, Kürşad Tüzmen, Nihat Ergün, Ali Coşkun, Fatma Şahin, Selma Aliye Kavaf, Ayşenur İslam, Volkan Bozkır, Suat Kılıç, Atilla Koç, Erdoğan Bayraktar, Fatma Güldemet Sarı, İdris Güllüce, İmdat Sütlüoğlu, Mustafa Demir, Osman Pepe ve Faruk Nafiz Özak katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu “mazeret” bildirerek kahvaltıya gelmedi. Eski bakanlardan Egemen Bağış’ın da yurt dışında olduğu için katılamadığı öğrenildi.

Vefa vurgusu

Ak Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, referandum çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantının başında Yıldırım çok kısa bir konuşma yaptı. Ak Parti’nin bir “vefa” ve “erdemliler” hareketi olduğunu vurgulayan Yıldırım, daha sonra eski bakanların görüş ve önerilerini dinledi. Söz alan isimlerin bir kısmı “sahada daha etkin olmalıyız” derken, bir kısmı da “seçmen nezdinde kullanılan söylem çok etkili özen gösterilmeli” uyarısında bulundu.

Kavgaya tepki

Yıldırım’ın da kapanış konuşmasında özetle şunları söylediği bildirildi: “Kamuoyunda hayır önde algısı yaratılmaya çalışılıyor ama bu doğru değil. Kararsızlar karar verdikçe, evet artıyor. Evet’te bir sıkıntı yok ancak yine de rehavete kapılmayacağız. Şimdi birlikte sahaya inme zamanı. Hedefe kilitlenmeliyiz.” Yıldırım’ın toplantıda Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yeniden alevlenen tartışmayı da gündeme getirdiği ve referandum arifesinde böyle bir tartışmanın “yanlış” olduğunu, “partiye zarar verdiğini” ifade ettiği bildirildi.

Başbakan Yıldırım, kahvaltının ardından partisinin MYK’sını topladı.

Haberin Devamı

‘17’sinden sonra inşallah’

Arınç genel merkezden ayrılırken, toplantıda faydalı konuların görüşüldüğünü söyledi. Gazetecilerin ısrarlı sorunlarına yanıt vermeyen Arınç, “17’sinden sonra inşallah” diyerek açıklama yapmayacağını yineledi.