Gündem ‘Solcu kabadayı’ için son görev

‘Solcu kabadayı’ için son görev

20.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ankara’nın ‘solcu kabadayı’sı İskender Çolak son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Çolak’ın yakınları ‘Babamızı kaybettik’ diyerek gözyaşı döktü

‘Solcu kabadayı’  için son görev

Ankara’daki evinde önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ‘solcu kabadayı’ lakaplı İskender Çolak, dün düzenlenen cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Çolak’ın cenaze töreninde sanatçılar Yavuz Bingöl, İzzet Yıldızhan, Musa Eroğlu ile yeraltı dünyasının bilinen simalarından Nejdet Ulucan da yer aldı. İbrahim Tatlıses, Bülent Serttaş, Hüsamettin Subaşı, eski Trabzonspor başkanı işadamı Mehmet Ali Yılmaz, Ağaoğlu Grup A.Ş, üç dönem Devlet Bakanlığı yapmış olan Mehmet Aydın ile Bucak aşiretinden Fatih Mehmet Bucak ve Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gencay Çakıcı gibi isimlerin de yer aldığı birçok kişi ise törene çelenk yolladı.

Torunu ayrılmadı
Cenaze namazını Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırırken, Çolak’ın kendi ismini taşıan torunu tabutun başından hiç ayrılmadı. Çolak’ın yakınlarından biri, “Çok iyi bir insandı. O bizim babamızdı. Babamızı kaybettik” dedi.Çolak’ın kızları Sema Yetiş, Ruken Gözübüyük Meral Çolak ile oğulları Fırat Çolak ve Yılmaz Çolak’ın ise zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken Çolak’ın eşi İnci Çolak yakınlarının yardımıyla yürüyebildi.