Gündem ‘Taçsız Kral’ iyi ki doğdun

‘Taçsız Kral’ iyi ki doğdun

03.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Taçsız Kral’ın 86 yaşına girişi Kadıköy’de Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalığlu gibi çok sayıda ünlü ismin katılımıyla kutlanacak. Işık’ın balmumu heykeli ve 1966 model Chevrolet otomobili katılanları selamlayacak

‘Taçsız Kral’ iyi ki  doğdun

Yeşilçam’ın en önemli jönü olarak kabul edilen “Kral” lakaplı Ayhan Işık, aramızdan ayrılışının 36. yılında ailesinin yanı sıra Türk sinemasına emek veren Türkan Şoray, Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Eşref Kolçak, Murat Soydan gibi yıldızların katılımıyla anılacak. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin Kadıköy Hasanpaşa’daki merkezinde bugün düzenleyeceği etkinliğe yeni neslin Ayhan Işık’ı olarak anılan Kenan İmirzalıoğlu da katılacak. Eşi Gülşen Işık ve kızı Serap Işık’ın da yer alacağı etkinlikte, Ayhan Işık’ın balmumu heykeli ve 1966 model Chevrolet marka otomobili de katılanları selamlayacak.
86. yaşı kutlanacak
Yeşilçam yıldızlarının unutulmaması için etkinlikler yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Ayhan Işık için özel bir doğumgünü etkinliği hazırlandı. Beyazperdenin kralı için 86. yaşgününde bugün Kadıköy’ gerçekleştirilecek anma etkinliğinde Münih’ten kullanarak getirdiği ve uzun yıllar filmlerinde de kullandığı 1966 model üstü açık spor otomobili ve balmumu heykeli de katılanları selamlayacak. 1961’de çekilen Ayhan Işık ve Türkan Şoray’ın başrolünü paylaştıkları Otobüs Yolcuları filminin anısına o yıllara ait bir yolcu otobüsü yer alacak. Otobüs Yolcuları filminin yönetmeni Ertem Göreç ve ile senaristi Safa Önal da törende anılarını paylaşacak. Türkan Şoray, Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Eşref Kolçak, Murat Soydan gibi isimlerin katılacağı etkinlik gün boyu sürecek. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, “Ayhan Işık Türk sinemasına iz bırakan ve yeri doldurulamayacak bir aktör. Onu ölüm yıldönümü yerine doğumgününde anarak isminin hiç unutulmayacağını göstermek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İlan bizim değil

Ayhan Işık’ın eşi Gülten Işık ise, Nubar Terziyan’ın verdiği ölüm ilanı üzerine başlayan tartışmaya değindi. Gülten Işık, Terziyan’ın “Oğlum Ayhan, dünya fanidir, ölüm herkese nasip ama sen ölmedin. Zira geride bıraktığın bizlerin ve milyonların kalbinde yaşıyorsun. Ne mutlu sana. Çok kısa oldu senin için hayat, nur içinde yat. Amcan Nubar Terziyan” şeklinde ölüm ilanı vermesi üzerine gazetelere hiçbir karşı ilan vermediğini belirtti. Gülten Işık, “Sovyet Rusya’dan Türkiye’ye gelen bir ailenin burada doğan tek ferdiyim ben. Dolayısıyla ayrımcılık yapmak, azınlıklar hakkında ırkçılık yapmak bizim yapacağımız şeyler değil. Ben de kızım da böyle bir yakıştırmayı kendimize zül sayarız” şeklinde konuştu.