Gündem ‘Taş’la evlendi!

‘Taş’la evlendi!

24.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz güncel sanatının en dikkat çeken isimlerinden Tracey Emin, geçen yaz Fransa’da evinin bahçesinde duran antik kaya parçasıyla evlendiğini duyurdu...

‘Taş’la evlendi

90’lı yıllardan bu yana İngiliz güncel sanatının en dikkat çekici isimlerinden olan Tracey Emin, bu kez de bir taş parçasıyla evlendi. Son sergisi ‘I Cried Because I Love You’ Hong Kong’da devam ederken sanatçı geçen yaz Fransa’da evinin bahçesinde duran antik kaya parçasıyla evlendiğini açıklayarak gündeme geldi.
Sanatçı, “Denize bakan bir tepenin üzerinde çok güzel bir antik kaya parçası ve hiçbir yere gitmeyecek. Her zaman orada beni bekleyecek,” dedi. Bir başka röportajında ise, “Bir çapa, kendimi tanımlayabileceğim bir şey,” açıklamasında bulundu. Sanatçı, düğün töreninde babasının cenaze örtüsünü gelinlik olarak giydiğini de belirtti.

Haberin Devamı

Feminist bir duruş
Emin ayrıca, “Aşka dair düşüncelerim o kadar aşkın ve yüce ki yerine başka hiçbir şey konmayacak gerçek bir ruh eşi arıyorum” dedi.
Tracey Emin eserlerinde kendini tüm çıplaklığıyla ortaya koymasıyla tanınıyor. Kişisel hikâyesini sanatına dahil eden sanatçı, uzun yıllar kendi resimlerini yaptı, ardından cümlelerini neonlara yazarak sundu.
Sanatçının bugüne dek yaptığı en kişisel eseri ise depresyon döneminde içinden çıkmadığı yatağını etrafındaki kıyafet, çorap, içki şişeleri ve sigara izmaritleriyle sergilemek olmuştu. Sanatçının kayayla evlenmesi, feminist bir duruş niteliği de taşıyor. İngiliz sanat eleştirmeni Jonathan Jones, Rönesans sanatçısı Michelangelo’nun taşlara duyduğu büyük sevgiyle Emin’in eylemi arasında bağ kurdu. Eleştirmen, “Her ikisi de taşlara tuhaf bir ilgi duydu. Onlar eserlerine şiirsel bir tutumla bakan sanatçılar” diye yazdı.