Siyaset 'Teröristin iyisi kötüsü yoktur'

'Teröristin iyisi kötüsü yoktur'

12.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birlik Vakfı’nın iftarında konuşan Erdoğan “Bize ‘PYD ve YPG’ye DAEŞ’e karşı savaştıkları için destek veriyoruz’ diyor bazı dost ülkeler. El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor, onu niye dost olarak kabul etmiyorsun?” ifadelerini kullandı

Teröristin iyisi kötüsü yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “36. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı”nda yaptığı konuşmada Birlik Vakfının özlenen yeni neslin yetişmesine sağladığı katkıların, “Yeni Türkiye”nin inşası hareketinde öncü ve önemli bir rol oynağını ifade ederek, şöyle konuştu: “Ramazanı değerlendirmek için adeta ülke ve milletçe seferber olmuş durumdayız. Azı olan azdan çoğu olan çoktan vererek bu iyilik kervanında yerini alıyor. Zira ramazan her şeyden önce infak ayıdır. Allah yolunda tasadduk etmeyen, imkanlarını paylaşmayan, yoksulların sofralarını şenlendirmeyen bir kimse maddi olarak ne kadar zengin olursa olsun fakirdir.”

Haberin Devamı

‘Dünya sırt çevirdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönül zenginliğinin ne kadar önemli olduğunun son 6 yıldır Suriye ve Irak’taki çatışmalardan kaçan mülteciler konusunda sergilenen tavırla bir kez daha görüldüğünü belirterek, “’Bize bir yerlerden yardımlar gelecek de ondan sonra yapacağız’ diye düşünmedik tam aksine ‘bizde ne var biz verelim’ dedik. Biz devletin bütçesinden 10 milyar doları aşkın verdik ama sağ olsun sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz de en az bir o kadar da onlar verdiler. Niye? Çünkü bu milletin mayasında İslam var. Çünkü bizim inancımızda ‘veren el, alan elden hayırlıdır’ anlayışı, inancı var. Tüm dünyanın sırtını çevirdiği, görmezden geldiği bir meselede 7’den 70’e tüm Türkiye seferber oldu. Kapımıza gelen herkese, kökenine, meşrebine bakmadan sahip çıktık, soframıza bir kaşık da onlar için koyduk. Çünkü biz biliyorduk ki muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl. Bu anlayışla yolumuzda yürüdük” diye konuştu.

Haberin Devamı

Teröristin iyisi kötüsü yoktur

‘Şefkat eksikliği...’

Erdoğan, bütün bunların yanında, milli geliri Türkiye’den katbekat fazla olan ülkelerin güvenlik tedbirlerini artırarak, kapılarını kapatarak bu insanların acılarına duyarsız kaldığını dile getirdi. Hatta mültecilerin yanlarında getirebildikleri ziynet eşyalarına, paralarına dahi göz dikildiğini, el konulduğu utanç verici durumlara bu dünyada şahit olunduğunu aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi bizim 10 farklı ilimizde kurduğumuz 26 barınma merkezinin bir benzerini tesis etmedi, edemedi. Peki burada sorun maddi imkan eksikliği miydi? Para, kaynak bulunamadığı için mi bütün bunlar yapılmadı? Tabii ki hayır. Buradaki sıkıntı vicdan terazisinin bozulmasıydı, merhamet eksikliği, şefkat eksikliğiydi. Bize verilen cevaplar var, diyorlar ki ‘PYD ,YPG bunlar DAEŞ’e karşı savaştıkları için biz onlara destek veriyoruz’ diyorlar bazı dost ülkeler. Peki, bunu böyle söylüyorsunuz El Nusra’yı terör örgütü olarak kabul ediyorsun. El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor, onu niye dost olarak kabul etmiyorsun? Bize göre iyi terörist, kötü terörist olmaz, teröristlerin hepsi kötüdür.'

Haberin Devamı

‘Kuran-ı Kerim'i hedef aldılar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eylem yaptıkları mahallelerde, vatandaşlarımızın ev ve iş yerleriyle birlikte camileri, kiliseleri, ibadethaneleri, Kuran-ı Kerim’leri hedef alan terör örgütü bu topraklara ait değildir. Tıpkı Suriye’de ve Irak’ta, İslam’ın bin 400 yıllık kültürel mirasını yerle bir eden DAEŞ denilen terör örgütünün İslam’la bir ilgisinin olmadığı gibi. Şu anda güneyimizde, Suriye’nin kuzeyinde çok ciddi bir proje, çok ciddi bir plan uygulanmaktadır ve bu projede, bu plan üzerinde de ne yazık ki dost görünenlerin de sinsilikleri yatmaktadır. Bunu da çok açık, net ifade etmek durumundayım. Bunu da kendileriyle ayrıca paylaşıyoruz, onu da söyleyeyim. Burada söylenenler şu anda onlar tarafından da takip ediliyor zaten” ifadelerini kullandı.