Kültür Sanat “The Art of Banksy” yoğun ilgi görüyor

“The Art of Banksy” yoğun ilgi görüyor

02.02.2016 - 11:24 | Son Güncellenme:

Global Karaköy’ün evsahipliği yaptığı ilk sergi olan ve dünya prömiyeri İstanbul’da yapılan “The Art of Banksy” açıldığı günden itibarenziyaretçi akınına uğradı.

“The Art of Banksy” yoğun ilgi görüyor

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon "The Art of Banksy”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle 13 Ocak’ta Global Karaköy’de kapılarını açtı.

Haberin Devamı

“The Art of Banksy” sergisi açılışının ardından 15 gün içinde ziyaretçi akınına uğradı. Banksy’nin Londrası’nı görmek ve alışılmışın dışında bir deneyim yaşamak isteyenler Global Karaköy önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Küratörlüğünü Steve Lazarides’in yaptığı “The Art of Banksy” sergisi girişte sizi tipik bir İngiliz evi ve Banksy’nin çalışma atölyesiyle karşılayıp, “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilindik eserlerinin de bulunduğu toplam 85 orijinal eser ile gizemli bir yolculuğa çıkarıyor.

Her bölümde farklı bir kurgunun tasarlandığı sergide, bir yandan Londra metrosugeçerken kendinizi bir anda dükkanların bulunduğu bir Londra sokağında Banksy eserlerini gezerken buluyorsunuz. Geziniz sırasında fonda bu sergi için özel olarak hazırlanmış Fahir Atakoğlu müzikleri size eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Parıltı Derneği’ne Destek

Global Karaköy’de yer alan“The Art of Banksy’’ sergisini ziyaret edenler Parıltı Derneği’ne de destek oluyorlar.Serginin bilet gelirinin bir bölümü ve hediyelik eşya dükkânındaki kitap ayraçlarının gelirinin tamamı az gören ve görmeyen çocukları doğumlarından eğitimleri tamamlanana kadar, her alanda yaşıtları ile aynı seviyeye ulaştırmak için destek eğitim hizmetleri veren Parıltı Derneği’ne bağışlanıyor.

Gizemli bir yolculuğu keşfederken, bir yandan da görme engelli çocukların dünyayı keşfetmelerine yardımda bulunabilirsiniz.

Hiç deneyimlenmemiş bu serüveni yaşayıp, Banksy’nin zihninden İngiltere’ye yolculuk yapmak için haftanın 7 günü 10.00-20.00 saatleri arasında Glabol Karaköy’ ü ziyaret edebilirsiniz.