Gündem ‘Tiyatrocunun popüler olma hakkı vardır’

‘Tiyatrocunun popüler olma hakkı vardır’

28.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devlet Tiyatroları (DT) Edebi Kurul Başkanı, yönetmen, dramaturg ve tiyatro sanatçısı Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

‘Tiyatrocunun popüler olma hakkı vardır’

“Dizi sektörünün gelişmesi ve birçok tiyatro sanatçısının da dizilerde rol alması üzerine tiyatrolara olan ilginin azaldığı ve belirli bir süre sonra yapılamayacağı” gibi bir görüşün doğru olmadığını ifade eden Kuruç, tiyatroların dizi sektöründen etkilenmediğine işaret etti.

‘Kaliteli hale geldi’
Kuruç, “Bir tiyatro sanatçısının asli görevinin dışında, görevini aksatmamak kaydıyla ‘popüler olma’ hakkı vardır. Dizi sektörünün gelişmesi ve kontrolsüz ilerlemesi, gerçek sanatçılar için ve tiyatro sanatı için hiçbir şekilde tehlike teşkil etmemiştir. Devlet Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatroları, amatör tiyatrolar dizi sektöründen asla etkilenmemiştir. Nitelikli temsiller, tiyatro seyircileri ve genç tiyatro sevdalıları ile dolmaktadır. Televizyon dizilerinin bir kısmı da eğitimli tiyatro sanatçıları sayesinde daha kaliteli hale gelmiştir” dedi.