Dünya ‘Trump’a ne yemek veriyorsunuz?’

‘Trump’a ne yemek veriyorsunuz?’

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, yurtdışı seyahatlerini sürdürüyor. Dün Vatikan’da, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco ile buluşan Trump, ardından da NATO zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’e uçtu.

‘Trump’a ne yemek veriyorsunuz’

Donald Trump ve eşi Melania, Vatikan’da, Papa ile buluştu. Francesco, Trump’ı Meksika sınırına duvar örme fikrinden ötürü “Duvarlar örmeyi düşünen biri Hıristiyan olamaz” sözleriyle eleştirmişti. Trump, görüşme sırasında Papa’ya, ABD’de siyahların özgürlük mücadelesinin sembol ismi ve insan hakları savunucusu Martin Luther King’in kitaplarının ilk baskısını hediye ederken, Papa da, First Lady’ye “Onu neyle besliyorsunuz, potizza’yla (Bir çeşit Sloven hamur işi) mı?” diye sorarak bir tür karşılık verdi.

Kimseyi sevindirmedi

Öte yandan ABD gündemi yeni bütçe planıyla meşgul. Demokratlar’ın, kendilerini ya da ailelerini yeterince besleyemeyenler için güvenlik ağı olarak tasarlanan”SNAP” programda kesinti önerisi, Demokratlar kadar Trump’ın partisi Cumhuriyetçiler’i de düşündürüyor. Trump, 44 milyon ABD’linin kayıtlı olduğu ve geçen yıl 70 milyar doları bulan SNAP harcamalarının üçte bir oranında azaltılmasını istiyor.

Yazarlar