Gündem ‘Tümgeneral Ünlü sahte kahraman’

‘Tümgeneral Ünlü sahte kahraman’

28.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski generaller Osman Ünlü ile Murat Aygün’ü suçlayan Güngör Gazi Karslı ‘Ünlü’nün televizyonda askerlerin kışlalarına dönmeleri için emir verdiğini görünce sahte kahramanlık yaptığı için güldüm’ dedi

‘Tümgeneral Ünlü  sahte kahraman’

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’ya birliklerin çıkarıldığı Polatlı’daki 58. Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’na emir komuta eden eski Albay Güngör Gazi Karslı, Askeri Camii’nden okunan selaları susturma emrini, halkın galeyana gelmemesi için verdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan cezaevi içindeki mahkeme salonunda görülen davada savunma yapan Karslı, aynı davanın sanıkları eski generaller Osman Ünlü ile Murat Aygün’ü suçladı. Selaları susturmakla suçlanan Karslı, halkın galeyana gelmemesi için Polatlı’daki Askeriye Camii’nden yapılan “anonslara” son verilmesi için eski yarbay Abdülkerim Ceyhan’a emir verdiğini kabul etti.

‘Yüzleşmek istiyorum’

15 Temmuz’da sanık eski Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü’nün Ankara’ya gitmesi nedeniyle emir komutanın kendisinde olduğunu anlatan Karslı, saat 22.00 sıralarında darbecilerin atama ve sıkıyönetim emirlerinin geldiğini anlattı. Emirlerde Ankara’ya sıkıyönetim komutanı olarak atanan Ünlü’yü aradığını söyleyen Karslı, “Ünlü, ‘Beni neden bulaştırmışlar’ dedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karslı, Ünlü’nün savcılık ifadesinde, araç hareketliliği olmaması ve personelin dışarıya çıkarılmaması için kendisine emir verdiğine dair beyanı olduğunu belirterek, “Bana böyle bir emir vermedi, kendisiyle yüzleşmek istiyorum” dedi.
Ünlü’den sonra sanık eski 58. Topçu Tugayı Komutanı Murat Aygün’ü de aradığını belirten Karslı, Aygün’ün mesajı aldığını, Polatlı sıkıyönetim komutanı olduğunu ve emrindeki birlikleri Ankara’ya gönderdiğini söylediğini bildirdi. Aygün’ün Polatlı kaymakamlığına asker göndermesi için kendisine emir verdiğini kaydeden Karslı, “Siz kimden emir alıyorsunuz diye sorunca Osman Ünlü’den alıyorum dedi. Bana yolu kapatmam için emir verdi. ‘Devletin yolunu kapatamam, sizden emir almıyorum’ diyerek telefonu kapattım” dedi. Karslı, Yarbay Ceyhan’ın Polatlı Merkez Camii’nde dayak yediğini de söyledi.

‘Beni kullandılar’

Davada, sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ tarafından 4. Kolordu Komutanı sıfatı ile Ankara sıkıyönetim komutanı olarak atanan sanık eski Tümgeneral Osman Ünlü de savunma yaptı. Ünlü, “Bir kısım milliyetçi komutanların sözde görev listesinde olmaları dikkat çekiyor. TSK’nın bütün bir halde darbe girişiminde yer aldığı izlenimi vermek istemişler. Benim ve benim gibi milliyetçi komutanları vitrin olarak kullandıklarına inanıyorum. Genç silah arkadaşlarımın (sanıklar) içine düşürüldüğü bu durumu gördüğümde hakkımda istenilen cezayı umursamıyorum bile. Bugünkü durumum, benden önce ifade veren askerlerin durumundan farklı değildir” dedi.