Gündem ‘Türk görevliler IŞİD saflarında’ iddiası

‘Türk görevliler IŞİD saflarında’ iddiası

01.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan yardımcıları Ağbaba, Bekaroğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PM üyesi Şenal Saruhan’dan oluşan CHP heyetinin hazırladığı raporda Türkiye hükümetinin tampon bölge ve uçuşa yasak bölge tezine son vermesi gerektiği vurgulanarak, “Tampon Bölge planının Suriye rejimine ve Kürtlere karşı düşünüldüğü heyetimiz yönünden tartışmasızdır” denildi.

‘Türk görevliler IŞİD saflarında’ iddiası

Kobani’ye yönelik ambargonun da kaldırılması talep edilen raporda şu tespitler yer aldı:

‘150 bin Kürt nerde’
“Heyetimize konuşan Kobani’de yaşayan bazı kişiler, Kobani’yi kuşatan IŞİD saflarında kendilerine karşı savaşan Türkiye’den gelmiş resmi görevliler olduğunu iddia etmişlerdir.
Suruç’a gelenlerin sayıları bilinmemektedir. Suruç Kaymakamı heyetimize gelen insan sayısını 150 bini aşkın kişi olarak açıklamıştır. Göçzedeler Suruç Süleyman Şah Parkı ve Şanlıurfa’daki YİBO binasında tutulmaktadırlar. Heyetimiz yüzbinler değil, bu bölgelerde on binleri dahi görmemiştir.

Her iki noktada sadece yüzlerle ifade edilebilecek insan bir arada görülmüştür. Bu durumda 150 bin kişinin nerede olduğu hükümet açısından bir soru işaretidir.

Gayrıresmi savaş hali

Müslim ve PYD Eşbaşkanı Asiye Abdullah, Türkiye hükümetinin sorumluluğunu vurgulayan sözler etmişlerdir. Her iki yetkili Türkiye’nin IŞİD’e destek vermeseydi işlerin buraya varmayacağını belirtmişlerdir.
Suruç’ta Türkiye’nin her yerinden getirilen TOMA, panzer ve askeri araçlarla Suruç’un etrafının kuşatıldığını, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi demokratik etkinliklerin askıya alındığını, Suruç’ta resmi olmayan bir ‘savaş hali’nin ilân edildiğini gözlemlemiş bulunmaktayız.”

Yazarlar