Siyaset ‘Türkiye bugün daha dinamik’

‘Türkiye bugün daha dinamik’

12.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı o derece aydınlık doğdu” diyen Cumhurbaşkanı, milletin darbeyle, terörle devleti ele geçireceğini sananlara açık mesaj verdiğini belirtti

‘Türkiye bugün  daha dinamik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bugün, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, kararlı ve dinamik olduğunu belirtti. Erdoğan, FETÖ gibi PKK’yı da Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbetin beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz gecesi, tarihte görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kalındığını belirten Erdoğan, “Milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün, Türkiye’yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek, dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Tarihe altın harflerle kazınacağına inandığım bu mücadelenin bedeli 241 şehit, 2 bin 194 yaralı oldu. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Millettin mesajı

“Türkiye için 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı da o derece aydınlık doğduğu” ifadesini kullanan Erdoğan mesajında şunları kaydetti: “Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7’den 70’e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye’yi bulacaklardır. Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos’ta Yenikapı Mitingi’nde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi.”

‘PKK’dan kurtulacağız’

Erdoğan, PKK ve IŞİD ile mücadelenin kesintisiz sürdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“PKK terör örgütünün, 15 Temmuz’dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor... PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır. Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Türkiye’yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK’nın, Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye’de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz.”

Haberin Devamı

‘Yollara dikkat’

Bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun en üst düzeyde idrak edildiği günler olduğunu ifade eden Erdoğan, bayramda trafik kurallarına her zamankinden çok daha fazla riayet edilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, “Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur” ifadelerine yer verdi.