Siyaset ‘Türkiye’den giden silahları PYD alıyor’

‘Türkiye’den giden silahları PYD alıyor’

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milliyet’e yaptığı açıklamalarda özetle şunları kaydetti:

‘Türkiye’den giden silahları PYD alıyor’

- İSPATLAYIN: Belediyelerin dağa para gönderdiği saçmalığının ispatlanma durumu varsa, yıllardır müfettiş ve savcılar inceleme yapıyor, bunun ortaya çıkması lazımdı. Senin müfettişlerin yıllardır soruşturma yapıyor böyle bir şey çıkmamış. AKP’li belediyeye yılda bir defa müfettiş gidiyor, bizim belediyelerimizde ise yılın 365 günü soruşturma yapılıyor.

- MİT ORGANİZASYONU: (PYD’ye karşı Şanlıurfa’da yeni bir kürt oluşumuna gidilmesi) Sonuç almayacak işlerdir. Bunlar MİT organizasyonudur. MİT, Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da da böyle PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Verdikleri silahları bunlar götürüp başkasına satıyor. Biliyorum, oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenlere Türkiye’den silah gidiyor. Onlar silahları götürüp PYD’ye satıyorlar. Sonuçta devletin kasasından çıkan paralar, silahlar başka bir şekilde başka bir yere gidiyor.

Demirtaş, dokunulmazlık konusunda da “Ortak bir siyasi tutum belgemiz olacak. Sorulacak hiçbir soruya o belge dışında yanıt vermeyeceğiz” dedi. DBP’li belediyelere kayyum atanmasına yönelik hükümetin bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Demirtaş, bölge halkına “Kayyumu tanımayın, aldığı kararlara uymayın” çağrısı yaptı.

Demirtaş, Brüksel’deki ziyaretinde Avrupa Parlamentosu’na PYD amblemini AP milletvekillerinin astığını ifade ederek, “AP’de PYD’nin imajı IŞİD’e karşı savaşan kahramanlar imajıdır” diye konuştu.