Siyaset ‘Türkiye için iyi olacak’

‘Türkiye için iyi olacak’

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB’nin yeni bir aşıya ve Anadolu ile bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “İngiltere’nin ayrılması, Türkiye’nin kalan 27 ülke ile aynı şekilde baş başa kalacağını göstermez. Çünkü AB değişmek, evrilmek zorunda. Bundan sonra gelişmeler ne yönde ilerlerse ilerlesin, ne şekilde olursa olsun, Türkiye için her şey daha iyi olacaktır” dedi.

‘Türkiye için iyi olacak’

Ömer Çelik, dün düzenlediği basın toplantısında İngiltere’den çıkan sonuçla dünyanın yeni bir güne uyandığını belirterek, “Şu veya bu yönde yepyeni bir dönem olacak AB’nin geleceği ve dünyanın geleceği ile ilgili önemli gelişmeler yaşanacağı bir dönemin başlangıcındayız” dedi.

İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecindeki belirsizliğin AB’nin geleceği için olumlu şeyler doğurmayacağını söyleyen Çelik, İngiltere’de ana akım siyasilerin de aşırı sağın söylemlerine itibar ettiklerini, Özellikle Başbakan Cameron’un aşırı sağın Türkiye karşıtı kampanyalarına direnemediğini ve Türkiye karşıtı kampanya yürüttüğünü vurguladı.

Çelik, “Burada İslamofobi, antisemitizm, yabancı karşıtlığı, Türkiye karşıtlığı ve göçmen düşmanlığı kol kola gitti” dedi.
İngiltere referandumunun Avrupa’da domino etkisi yaratmasından korkulduğunu kaydeden Çelik, “Birtakım ülkeler için ayrılık refleksi tetiklendiği gibi aslında herbir ülkenin içerisinde 2’inci Dünya Savaşı öncesinde çok daha gerisinde 30 yıl savaşları sırasında gördüğümüz ırkçı ayrışmalar ve iç savaşları tetikleyecek bu değerlerin ortadan kalkmasıyla son derece tehlikeli süreçler ortaya çıkabilecek” ifadesini kullandı.

Yazarlar