Gündem 'Uğursuz' koltuğa oturan hayatını kaybediyor

'Uğursuz' koltuğa oturan hayatını kaybediyor

07.06.2016 - 20:13 | Son Güncellenme:

Aydın'da aynı dönemde üç ve geçmişte de bir belediye başkanının görevi başında hayatını kaybetmesiyle Türkiye gündemine oturan "Uğursuz Koltuk"un son sahibi Acarlar Koordinatörü Cevdet Şentürk de hayatını kaybetti

Uğursuz koltuğa oturan hayatını kaybediyor

Aydın'da Büyükşehir Yasası'ndan önce İncirliova ilçesine bağlı bir belde belediyesi olan Acarlar'da belediye başkanlığı yapan 4 kişinin bu koltukta öldü. Mahalleye dönüşen Acarlar'ın koordinatörü olarak bu koltuğun yeni sahibi olan MHP'li İncirliova Belediye Meclisi üyesi Cevdet Şentürk de, uğursuz olduğuna inanılan koltuğa oturduktan 2 yıl sonra kanserden öldü.

66 yaşında karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Cevdet Şentürk, 'uğursuz olduğu' iddia edilen koltuğun yenisiyle değiştirilmesine rağmen Acarlar'da belde belediye başkanları Durmuş Ali Akcan, Yunus Şentürk, Adnan Yıldız ve Cafer Yıldırım'ın ardından aynı koltukta hayatını kaybeden 5'inci isim oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Şentürk, bugün öğle namazına müteakip Acarlar Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP eski İl Başkanı Fevzi Köse, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"AYNI KOLTUKTA GÖREV YAPACAĞIM"

Cevdet Şentürk'ün yerine Acarlar Koordinatörlüğü görevine getirilen Hüseyin Erkan, geçmişte vefat eden belediye başkanları ve Cevdet Şentürk'e Allah'tan rahmet diledi. Koltuğun lanetli olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyen Erkan, "Biz Müslümanlar olarak ölümün her an ensemizde olduğuna inanıyoruz. Cevdet Bey, görevi esnasında rahatsızlığından dolayı Allah'ın takdiri olarak hayatını kaybetti. Bu durum koltukla alakası olan bir şey değil. Ben, Cevdet Bey'in bıraktığı koltuğunda göreve kaldığı yerden devam edeceğim. Cevdet Bey'in bıraktığı yerden Acarlar'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Hazreti Allah, bize burada ölmeyi nasip edecekse, halka hizmet ederken ölmek nasibimizde varsa ne mutlu bize" dedi.
Cevdet Türkmen'in ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını kaydeden İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale de, koltuğun uğursuz olduğu görüşünü reddederek; "Hepimiz faniyiz. Kimin nerede ne zaman emaneti teslim edeceğini bilemeyiz. Allah rahmet eylesin. Cevdet Ağabeyimiz de burada 2 yıl koordinatörlük görevi yaptı. Arkadaşlarımız burada her türlü görevi üstleniyorlar. Bu konuda kimsenin aklına böyle bir şey gelmiyor. Cenabı Allah, emanetini zamanı geldiğinde bir şekilde alıyor" şeklinde konuştu.

HALK SÖYLENTİLERDEN RAHATSIZ

Kendiside bir dönem Acarlar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aşkın Şimşek ise, bu söylentilerin Acarlar halkını rahatsız ettiğine işaret etti. "Öyle bir şey yok" diyen Şimşek, şöyle konuştu: "Koltukla alakası yok. Acarların bu şekilde gündeme gelmesini biz istemiyoruz. Bu dedikodular vatandaşı sıkıyor. 'Uğursuz koltuk' gibi batıl bir inanca girmemek lazım"

ÖLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

1994 yılında da Acarlar'da belediye başkanı seçilen ANAP'lı Durmuş Ali Akcan (57), göreve başladıktan 1 hafta sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından başlayan son dönemde ise Acarlar Belde Belediyesi'nde üst üste 3 dönem belediye başkanı seçilen ve Acarlıların sevgilisi haline gelen AK Parti'li Belediye Başkanı Yunus Şentürk'te (71) uzun süredir tedavi gördüğü kanser rahatsızlığı nedeniyle 19 Ocak 2012 tarihinde vefat etti.

Şentürk'ün ölünün ardından yapılan meclis seçiminde CHP'li Adnan Yıldız başkanlığa seçildi. Görevi başında kalbine yenilen Yıldız, Belediye Başkanlığı görevini ancak 7 ay gibi kısa bir süre yürütebildi. Yıldız'ın ardından 2012 Ekim ayında göreve seçilen AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın da 04 Eylül 2013'te hayatını kaybetti.

Büyükşehir Yasasının ardından mahalleye dönüşen Acarlar'daki aynı koltukta yaklaşık 2 yıl 'koordinatör' olarak görev yapan 66 yaşındaki Cevdet Şentürk de, 4 belediye başkanının ardından aynı kaderi paylaşan 5'inci isim oldu.

Acarlar'ın bağlı olduğunu İncirliova'nın CHP'li Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay da, görevine devam ederken 2007 yılında rahatsızlanarak vefat etmişti.