The Others 'Ülkeyi Serdar Denktaş yönetiyor'

'Ülkeyi Serdar Denktaş yönetiyor'

30.09.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Akansoy, "UBP-DP hükümeti kontrolü kaybetti. Ülkeyi Maliye Bakanı Serdar Denktaş yönetiyor. Başbakan Hüseyin Özgürgün, olaylar ve sorunlar karşısında sessiz kalıyor" dedi

Ülkeyi Serdar Denktaş yönetiyor

Ülkeyi Serdar Denktaş yönetiyor

Haberin Devamı

SEFA KARAHASAN
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Eski İçişleri Bakanı Asım Akansoy, "Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti koalisyon hükümetini" çok sert sözlerle eleştirdi ve "Başbakan olaylara ve sorunlara sessiz kalıyor" dedi. Akansoy, "Ülkeyi Başbakan olarak da Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın yönettiğini" savundu. Milliyet Kıbrıs'a konuşan Asım Akansoy, "Hükümette ciddi bir otorite boşluğu olduğunu" belirtti ve "Bu otorite boşluğunun tek nedeni Başbakan Hüseyin Özgürgün'dür. Başbakan, olaylar ve sorunlar karşısında sessiz kalıyor. Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerini dikkate almıyor" dedi. "Hükümeti Maliye Bakanı yönetiyor" diye konuşan Akansoy, "Ortada bir demokratik arıza mevcut" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş'ın siyasi üslubunu da doğru bulmadığını anlatan Akansoy, "Maliye Bakanı ben yaptım olur mantığı ile devam ediyor. Vatandaşa, siyasetçiye, çalışana karşı uslüp sorunu var. Sıkı bir mali politika uygulanması gerekirken bu yapılmıyor" dedi. Kamuoyunda hükümete karşı güven kalmadığını ifade eden Asım Akansoy şöyle devam etti; "UBP-DP hükümeti kontrolü kaybetti. Ülkede büyük tahribat yarattılar, yaratıyorlar. UBP tamamen savrulmuş durumda. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler anti demokratik. Yargının kararını saygı ile karşılamak gerekir."

Haberin Devamı

'Eski siyaset anlayışı'

Ülkede başarısız bir hükümetin olduğunu belirten CTP Milletvekili Akansoy şunları söyledi; "Eski siyaset anlayışı yeniden hortladı. Bu gidiş kötü. Sağlıklı bir düzey kalmadı hükümette. Hükümetin icraatları karşısında Türkiye hükümetinin açık destek vermesini şaşkınlıkla izliyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Türkiye'nin bu tavrı, buradaki siyaseti farklı mecraya sürüklüyor. Türkiye, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesine karşı anlayışı güçleniyor ve bunu destekliyor görüntüsü var. Mali Protokol tartışılmalıdır. Ama böyle devam ederse, Türkiye ve KKTC ilişkileri sorun üreten durumda olacak."

'Muhalefet boşluğu var'

"UBP-DP hükümetinin yarattığı tahribat ortamında bir muhalefet boşluğu olduğunu" da kaydeden Akansoy, "CTP'nin geçiş döneminde olması etkin bir muhalefet yapılmamasına neden oluyor" dedi. CTP'nin kurultaydan sonra etkin bir siyasi parti haline gelmesi gerektiğine dikkat çeken Akansoy, "Hayatın her alanında, her sorunun çözüm noktasında etkin olan bir siyasi parti olmalı CTP. CTP'nin siyaseti ülkedeki siyaseti etkiliyor. CTP, siyasetin temel noktalarındandır" dedi.

Haberin Devamı

'Kıbrıs başarı ile bitebilir'

Kıbrıs sorunu ile ilgili de açıklamalar yapan Akansoy, "İki tarafın da kabul edebileceği bir anlaşmaya doğru gidildiğini düşündüğünü" belirtti. Akansoy, "Uluslararası aktörler Ekim ve Kasım ayında sürece aktif destek verirse, başarılı bir sonuç alınır" dedi. Akansoy, Türkiye'nin de sürece vereceği desteğin çok önemli olduğuna işaret etti. Akansoy son olarak da; "Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Müzakereci Özdil Nami, Kıbrıslı Türklerin hakları için mücadele ediyor" dedi.