Siyaset ‘Wilders ile hiç farkı yok!’

‘Wilders ile hiç farkı yok!’

14.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda’da aşırı sağcı Geert Wilders ile hükümetin arasında söylem ve siyaset açısından fark olmadığını belirterek, ülkeyi faşist bir zihniyetin yönettiğini söyledi.

‘Wilders ile  hiç farkı yok’

CNN International’in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Hollanda’yı Wilders gibi faşist bir zihniyetin yönettiğini kaydederken, muhabirin, Wilders’in hükümette olmadığını hatırlatması üzerine de, “Wilders iktidarda olmasa da, söylem ve siyasetleriyle hükümetin söylemleri arasında bir fark yoktur. Seçimlerde kim kazanırsa kazansın, gelecek yeni hükümetin de aynı zihniyeti sürdüreceğini, Wilders’in destekçilerinin mutlu olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Bu tutumun geçerli bir açıklaması olmadığını da belirten Çavuşoğlu, “Güvenlik probleminden bahsediliyor. Bunun neden olduğunu sorduğumda tam bir yanıt veremiyorlar. Ben bir Avrupa ülkesinin Dışişleri Bakanı’yım. Terörist de değilim” diye konuştu.

Hollanda’nın Türkiye’nin miting talebini güvenlik sebebiyle iptal etmesinin “hiçbir somut gerekçesi” olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Ankara’nın atacağı adımları değerlendirdiğini vurguladı. Çavuşoğlu, “Uluslararası kural ve standartları ihlal etmeyeceğiz. Onların yaptığı gibi demokratik standartları ihlal etmeyeceğiz. Çünkü Türkiye’de, Hollanda’daki gibi faşist bir hükümet yok. Uluslararası yasalara ve standartlara saygı duyuyoruz” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, CNN muhabiri, Türkiye’nin Hollanda ile ticari ilişkilerini ve Hollandalı turistleri hatırlatması üzerine de, “Bizim derdimiz, Hollanda halkıyla değil. Dolayısıyla amacımız, Hollanda halkını cezalandırmak da değil.

Yazarlar