Siyaset ‘Yunanlılardan bu muameleyi görmezdim’

‘Yunanlılardan bu muameleyi görmezdim’

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mendi, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nda “mağdur” sıfatıyla 17 Temmuz’da verdiği ifadesinde, 15 Temmuz’da beraber çalıştığı tümgeneralin kızının düğünü için Ankara Gazi Orduevi’nde olduğunu söyledi.

‘Yunanlılardan bu muameleyi görmezdim’

Saat 21.00’den sonra emir astsubayının yanına gelerek, Genelkurmay’dan silah seslerinin duyulduğunu ve bir çatışma olduğunu söylediğini anlatan Mendi, düğün salonu dışına çıkarak Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Merkezi ve Genelkurmay’ı aradığını ancak telefonların kesik olduğunu kaydetti. Mendi, bir ara emir subayı Piyade Yarbay Murat Yılmaz’ın koşarak yanına geldiğini, Yılmaz’ı sivil elbise ile görünce şaşırdığını kaydetti. Yılmaz’ın, “Komutanım Genelkurmay 2. Başkanı sizi Genelkurmay karargahında bekliyor” dediğini belirten Mendi, eşine eve gitmesi için başka bir araba getirdiklerini, kendisinin ise düğüne geldiği arabasına bindiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Çete misiniz?’

Mendi, ifadesinde şunları kaydetti: “Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş arabaya bindi. Hızla Akıncılar Kışlası’na gidileceği söylenince ben Murat Yılmaz’a hem de Timurcan Ermiş’e ‘Hani bu araba Genelkurmay Başkanlığı’na gidecekti diye bağırdım. İşin içinde başka bir iş olduğunu anladım ve ‘Siz eşkiya mısınız, çete misiniz?’ diye bağırdım. Ermiş, bana ‘sizi de aramızda görmek istiyoruz’ dedi. Şiddetle karşı cevap verdim ve ‘Sizin adamların yanında niye olayım, Allah hepinizin belasını versin’ dedim.

Bunun üzerine Ermiş, birden belindeki tabancasını çıkartıp bana doğrulttu. Ben arabanın önünde oturan emir subayım Murat Yılmaz’a ‘sen 8 yıldan beri benimle çalışıyorsun, sen de çetenin içindeymişsin, yazıklar olsun sana’ diye söyledim.”

Haberin Devamı

Bir odaya götürüldüğünü kaydeden Mendi şunları söyledi: “Yanımda tulum elbiseli (pilot kıyafetli) bir üstteğmen iki teğmen vardı. Yüzbaşı şu anda hatırlayamadığım kurdukları teşkilatın adını söyleyerek o kuruluşun adına sizi tutukluyorum diye bana söyledi. Yanda duranlar plastik kelepçeyi bana taktılar. İnanılmaz kin ile nefretle kolumu yani bileklerimi sıktı. Bu esnada ben ‘Yunanlılara esir olsaydım bu muameleyi görmezdim’ dedim.” Mendi, darbecilerden şikayetçi oldu.