Siyaset ‘Zihin paralelliği var’

‘Zihin paralelliği var’

22.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AK Partili milletvekilleri Hüseyin Çelik ve Şamil Tayyar, Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü bombalı saldırıda PKK ile Suriye’nin istihbarat örgütü El Muhaberat’ın işbirliğine dikkat çektiler.

‘Zihin paralelliği var’

Bakan Davutoğlu, saldırı ile ilgili “Bir benzerlik paralellik kurulacaksa, Beşşar Esad’ın cinayet şebekelerinin Suriye’de bayram günü bir günde 200 kişiyi öldürmesi yönetimi ve kutsal tanımamazlığı ile terör örgütünün, bu sivil halka dönük yöntem ve zihin paralelliliği var” dedi.
“Sabah Gaziantepte, PKK’nın Amanos grubunun ‘terörün Gaziantep’e bulaşmaması için hemen yetkililerle konuşalım’ diye milletvekillerimizle toplantı yaptık, akşam eylem oldu” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise “Esad da şu anda ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ yaklaşımından hareketle, PKK’yı dost görme yaklaşımı içinde” diye konuştu. Ak Partili Şamil Tayyar da bombalı saldırının PKK ile Suriye’nin gizli servisi El Muhaberat teşkilatının ortak bir operasyonu olduğunu ileri sürdü. Tayyar, “Suriye’den Gaziantep’e çok sayıda terörist geçişinin olduğunu, birçok evi birer cephaneliğe dönüştürdüğüne vurgu yapmıştım” dedi. n AA/DHA