Gündem 1 günde 12 kişi boğularak öldü

1 günde 12 kişi boğularak öldü

08.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Babasıyla tatil yapan 7 yaşındaki Ela büyükler havuzuna girince boğuldu. Ceyhan nehri 4 yaşında iki çocuğun hayatına mal oldu. Kandıra’da akıntıya kapılan abi kardeş, Manavgatta baba-oğul ve Sakarya’da da 2 kişi boğularak hayatını kaybetti

1 günde 12 kişi boğularak öldü

Türkiye genelinde son bir gün içinde serinlemek için deniz ve nehre giren 12 kişi boğularak hayatını kaybetti.
l Antalya Side’de 5 yıldızlı bir otelde babası ile tatil yapan yapan 7 yaşındaki Ela Demirtaş, önceki sabah küçüklere ait havuza girip çıktı. Küçük çocuk, ardından babasının bir anlık dalgınlığı sonucu büyüklerin havuzuna girdi. Ela’nın havuzda çırpındığını gören otelin cankurtaranı, hemen suya atlayıp çıkardı. Ela Demirtaş, gelen sağlık ekipleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Küçük Ela burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ela Demirtaş’ın cenazesi, otopsi ardından defnedilmek üzere Çankırı Karaören Köyü’ne götürüldü.
Kayıp kuzenler
Adana’nın Ceyhan ilçesinde 4 yaşındaki Ömer ile aynı yaştaki amcasının oğlu Sedat Özdemir, dün akşam evlerine dönmeyince aileleri kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgede araştırma yapan polis ekipleri, Ceyhan Nehri kıyısında çocukların kıyafetlerine rastladı. Sualtı Grup Amirliği ekiplerine durumun bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen dalgıçlar, nehirde iki çocuğun cesetlerini buldu.
Akıntıya kapıldılar
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinee günübirlik tatil için gelen Mahir (30) ve kardeşi Mert Alıcı (17) ile Ertürk Tan, serinlemek amacıyla denize girdi. Akıntıya kapılan ağabey ve kardeşi ile Tan, bir süre sonra gözden kayboldu. Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekiplerince kurtarılarak Kandıra Kazım Dinç Hastanesi’ne kaldırılan Tan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Ağabey ve kardeşinin cansız bedenlerine ise yaklaşık bir saatlik çalışmayla ulaşıldı.
Baba-oğul öldü
Antalya’nın Manavgat ilçesinde denize giren İbrahim (9) ve ablası Hatice Sena Yandımoğlu’nun (15) akıntıya kapıldığını gören baba Bülent Yandımoğlu (45), denize atladı. Çocuklarına ulaşamayan baba Yandımoğlu da akıntıya kapıldı. Baba ile çocuklarının boğulma tehlikesi geçirdiğini fark ederek müdahale eden vatandaşlar, Bülent ve Hatice Sena Yandımoğlu’nu sudan çıkarmayı başardı. İbrahim Yandımoğlu ise bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekiplerince denizden çıkarıldı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bülent ve İbrahim Yandımoğlu, Manavgat Devlet Hastanesi’ne, Hatice ise Özel Side Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Baba ile oğlu, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hatice Sena Yandımoğlu’nun tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü öğrenildi. Konya’da veteriner hekim olarak çalışan Bülent Yandımoğlu’nun, öğretmen eşi Havva ve çocukları ile tatil için Antalya’ya geldikleri öğrenildi.
Tatilciler çıkardı
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde denize giren Mehmet Kuzu, dalgalara kapılan Kuzu’yu görenler yardımına koştu. Tatilciler tarafından denizden baygın halde çıkarılan Kuzu, olay yerine gelen 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’nde öldü.
Hastanede hayata döndürüldü
Karaman’da önceki gün brahim Keleş, ailesi ile birlikte Fisadun Barajı’na piknik yapmaya gitti. Piknik sırasında oğlu İzzet Keleş, serinlemek için suya girdi. İzzet Keleş, bir süre sonra gözden kayboldu.
Ailenin çığlıklarını duyup yardıma koşan balıkçılar, suya atlayıp minik İzzet’i aramaya başladı. Yaklaşık 15 dakika arama sonucu İzzet, kıyıya yaklaşık 5 metre uzaklıkta bulunup, balıkçılar tarafından sudan çıkartıldı. Pikniğe gelen bir erkek hemşire de minik İzzet’e, suni teneffüs ve kalp masajı yaptı.
İzzet Keleş, daha sonra ambulansla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Duran kalbi, doktorlar tarafından çalıştırılan İzzet, Konya’ya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan İzzet Keleş’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. MUAMMER ŞEN Karaman DHA
Sakarya’da iki kişi boğuldu
Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Karaboğaz sahilinde dün öğlen saatlerinde denize giren 32 yaşındaki Nilüfer Dural, 16 yaşındaki Muhammet Dural ve 23 yaşındaki Birgül Yücesoy Tekir akıntıya kapıldı. Cankurtaranlar ve vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan 3 kişi ambulanslarla Kaynarca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Muhammet Dural ile Birgül Yecesoy Tekir hayatlarını kaybetti.
Nilüfer Dural ise yapılan müdahalelerle hayata döndürülerek Yenikent Devlet Hastanesi’ne edildi. Nilüfer Dural’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Piknikte acı olay
Kayseri’de Melikgazi ilçesi Sarımsaklı Barajı’na ailesiyle birlikte pikniğe giden Suriyeli Hassun Elisa, öğleden sonra serinlemek için baraja girdi. Kıyıdan 40 metre kadar uzaklaşan Hassun Elisa, gözden kayboldu. Çevredekiler ve gencin ailesi, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sevk edilen Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı dalgıçlar, barajda yaptıkları aramada Elisa’nın cesedine ulaştı.
Haftasonu tatili ölümle bitti
Ankara’dan Bartın İnkum’a gelen 6 arkadaş yüzmek için girdikleri denizde dalgalara kapıldı. Gençlerin çırpınışlarını gören tatilciler cankurtaranlara haber verdi. Cankurtaranlar ilk olarak denizden Hüseyin Serin (16), Muhammet Çelebi Durmaz (20) ve Sinem Dereli’yi (15) kurtardı. Üç genç hastaneye sevk edildi. Ardından 17 yaşındaki Melih Yürüdü ve Sercan Dereli ile 15 yaşındaki Yusuf Sala Ünsal ise denizde baygın bulundu. Bu gençler de Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm çabasına karşın Sercan Dereli yaşamını yitirirken, durumları krıtik olan Melih Yürüdü ile Yusuf Safa Ünsal yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yazarlar