Ege 112 Acil, plajda!

112 Acil, plajda!

02.07.2017 - 03:36 | Son Güncellenme:

Çeşme, Urla, Seferihisar, Dikili ve Özdere’de ambulans sayısı artırıldı, plajdaki vatandaşlar için motorize ekipler oluşturuldu.

112 Acil, plajda

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, yaz sezonunda vatandaş ve turist yoğunluğunun bulunduğu sahil beldeleri için ek tedbirler alarak motosikletli ekipler oluşturdu. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Çeşme, Urla, Seferihisar, Dikili ve Menderes’de ambulans sayısı artırılırken, plajlarda devriye gezen motosikletli 112 Acil Sağlık ekipleri, sıcaktan etkilenen ve boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlar başta olmak üzere herhangi bir şekilde rahatsızlık geçirenlere anında müdahale ediyor. Muayeneye hastaların tansiyonlarını ölçerek başlayan ekipler, ardından fiziki muayene yapıyor, hastaneye sevki gerektirecek bir durum yoksa sıcak havayla ilgili uyarılarda bulunuyor.
Anında müdahale
İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, son günlerde artan sıcaklıktan dolayı etkilenen hasta sayısının arttığını belirtti, “Deniz kenarlarında vatandaşların ve turistlerin yoğun olduğu bölgelerde valimizin talimatlarıyla motorize ekipleri harekete geçirdik. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu anda onların yanında olmayı hedefleyen bir süreç. Hiçbir vatandaşımız sıcak ve güneş çarpması ile karşılaşmasın ama bunu yaşayınca biz yanında olalım” dedi. Çeşme 112 Bölge Sorumlusu Dr. İsmail Öz, havaların ısınmasıyla beraber başlatılan çalışma sayesinde motosikletiyle tüm gününü ilçenin sahil ve plajlarda geçirdiğini söyledi, “İlçemizde vaka sayımız her istasyonda ortalama 20 oluyor. Biz burada şüpheli olarak gözümüze ilişen, mesela yerde baygın yatan vatandaşlar varsa erken müdahale etmek için dolaşıyoruz” diye konuştu.