Gündem 15 bin öğretmen ocakta atanacak

15 bin öğretmen ocakta atanacak

25.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu, 81 ilden gelen öğretmenle yaptığı toplantıda 2015’in ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını, 2 Aralık’ta ise Öğretmen Strateji Belgesi ilan edileceğini açıkladı

15 bin öğretmen  ocakta atanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Başbakanlık Yeni Bina’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen 81 öğretmeni kabul etti. Davutoğlu özetle şunları söyledi:
ONLARA FATİHA OKUYORUM: İlkokul öğretmenlerimi rahmetle hatırlarım. Hacı Süleyman Bey İlkokulu’nda Fitnat Hanım. İlk 4 seneyi onda okudum, 5. sınıfı Müzeyyen hocamla okumuştum. Nasıl vefat eden anneme ve babama her vesileyle Fatiha okuyorsam, onları da Fatiha ile anıyorum.
ATAMALARI YAPACAĞIZ: İnşallah 2 Aralık’ta, 19. Milli Eğitim Şurası’nda Öğretmen Strateji Belgesi’ni ilan edeceğiz. İnşallah Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak, 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız. Bir tür öğretmenler günü hediyesi olarak bunu, sizlere, öğretmenlerimize, ailelerine tevdi etmek istiyorum.
BABAM BANA GÖSTERDİ: Rehberlik dersi hocam İsmail Çağlayan, ‘gelecekte ne olmak istiyorsunuz’ gibi bir kompozisyon yazmamızı istedi. Daha sonra beni çağırdı, ‘bunu çok beğendim, muhafaza edeceğim’ dedi. Sene 1971 veya 1972; unutmuştum. 2002’de Başbakan Başdanışmanı olduğumda İsmail Bey, babam rahmetliye gelir ve ‘bende sizin oğlunuzun bir emaneti var’ der. Ödevin sonunda ‘hangi mesleği tercih edersem edeyim önemli olan bu ülkeye, vatanıma ve milletime hakkıyla hizmet edebilme şerefidir’ gibi biten bir kompozisyondu. Babam da getirdi bana gösterdi.
OKUL DIŞINDA DA GÖRÜŞÜN: Öğretmen-öğrenci ilişkisi sınıftaki mekanik ilişkiye kaldığı zaman ruhunu kaybeder. Öğrencilerle mutlaka okul dışında da görüşmek lazım. Aristoteles’in öğrencilerle yürüyüş içinde ders anlatması hâlâ bir yöntemdir. Birçok öğrencinin evliliğine aracılık ettim. Hâlâ onların her birinin çocuklarını, kendi torunlarım gibi görürüm, her birinin isimlerini bilirim ve her birine sorarım. Genellikle de kız öğrencilerim adına erkeklerden hesap sorarım, varsa bir şikayet...
EN ONURLU MESLEK: Sizlerin nezdinde 81 vilayetimizin bütün öğretmenlerine seslenerek şunu ifade etmek istiyorum. İnsanoğlunun en eski, en tarihi, en ahlaki, en onurlu mesleğini icra ediyorsunuz. Her kültür ve medeniyette öğretmen-öğrenci ilişkisi olmuştur. Bu mekanik bir ilişki değildir.
3 AY TATİLE KARŞIYIM: Gerçek bir öğretmenin tatili olması gerektiğini düşünmüyorum. Yaz tatili vesaire... Tabii hakkınız olan şeyi kullanırsınız ama yaz tatiline girdikten sonra, haziranın başında tatile girip eylülün başına kadar öğrencisiyle ilişkisi kesilmiş bir öğretmen, öğrencisiyle o ilişkiyi kuramamış demektir, kusura bakmayın. Sizleri itham etmek anlamında söylemiyorum.
FARKLILAŞTIRMAYIN: Vatandaşlarımızın çocukları size emanet. Bu ülkedeki kardeşliği onlara öğretecek olan sizsiniz. Aynı sınıftaki bir Sünni, bir Alevi, bir Türkmen, bir Kürt veya başka kökenli, Zaza’yı bir araya getirip onlara muhabbeti anlatacak olan sizsiniz. Siz onlara farklılaştırıcı bakarsanız, onlar da farklılaşırlar.
TABLETLER OYUNCAK DEĞİL: Fatih Projesi kapsamında 3 bin 657 okula 84 bin 921 adet etkileşimli tahta monte ettik, 800 bin adet tablet bilgisayarı dağıttık. Biz tabletleri öğrencilere mekanik bir araç diye vermedik. Teknoloji öyle bir şey ki iki ucu keskin kılıç gibi, nereye doğru kullanırsanız sizi oraya yöneltir. Pek çok yerden benim aldığım bilgi, tabletlerin bir oyun aracı haline dönüşmeye başladığını gösteriyor. Biz oyuncak dağıtacaksak ayrı dağıtırız.

Yazarlar