Gündem 17 DAEŞ ve 4 PYD hedefi imha edildi

17 DAEŞ ve 4 PYD hedefi imha edildi

21.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında, Türk savaş uçakları dün 12.25-13.04 saatleri arasında Suriye’nin El Bab kuzeyi, kuzeydoğusu ve batısındaki bölgeler ile Kabbasin ve Suflaniyah bölgelerindeki hedefleri, 16.30-17.38 saatleri arasında ise yine El-Bab bölgesindeki 6 hedefi olmak üzere toplam 17 DEAŞ hedefini 16 bomba atarak imha etti.

17 DAEŞ ve 4 PYD hedefi imha edildi

Harekâtta iki ayrı hedef olarak değerlendirilen iki ev, tek bir bomba ile imha edildi. Ayrıca, Yılanlı ve Kurtviran’daki PYD/PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatlarında 4 hedefe 4 bomba atıldı. Hedefler tam isabetle vurularak imha edildi.

Haberin Devamı

Çukurca’da arazideki 12 PKK’lı öldürüldü

Hakkari’nin Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesi kuzeyinde arazide 12 PKK’lı terörist İHA’larla tespit edildi. Bunun üzerine Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar ve bölgede konuşlu topçu birlikleri bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. Operasyonda 12 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca’da etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 384’e yükseldi.

İki terörist etkisiz hale getirildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, jandarmanın da desteğiyle Karayazı ilçesi kırsalında arama tarama çalışması yürüttü. Çalışmalar sonucunda Elmalı Dere bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, İçişleri Bakanlığı’nın ‘ödül yönetmeliği’ kapsamında aranan teröristler listesinde ‘gri’ kategoride yer aldıkları ‘Doğan’ kod adlı Y.S.’nin sözde bölge sorumlusu olduğu öğrenildi.

Yazarlar