Kültür Sanat 18 yaşındaki genç piyanist 3 okulu birden kazandı

18 yaşındaki genç piyanist 3 okulu birden kazandı

26.07.2016 - 14:33 | Son Güncellenme:

18 yaşındaki genç piyanist Başak Merev destek bulabilirse Essen'de Folgwang Üniversitesi'nde Prof. Kawamura'nın öğrencisi olacak.

18 yaşındaki genç piyanist 3 okulu birden kazandı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın lise devresini Prof. Metin Ülkü'nün piyano öğrencisi olarak başarıyla bitiren 18 yaşındaki genç piyanist Başak Merev, lisans eğitimi için Almanya'da başcurduğu üç müzik yüksek okulunun birden sınavını kazandı. Şimdi Essen'deki Folkwang Üniversitesi’nde Prof. Hisako Kawamura’nın öğrencisi olarak eğitimine başlayabilmek için acilen burs desteği arıyor.

Haberin Devamı

Münster ve Frnakfurt Müzik Yüksek Okulları'yla birlikte kazandığı Essen'deki Folgwang Sanat Üniversitesi Müzik Yüksek Okulu Piyano Bölümü'nü tercih eden ve kaydını yaptıran Başak Merev, burs arayışının ayrıntılarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Söz konusu eğitimimi tamamlayabilmek ve ülkemi yurt dışında başarıyla temsil etmek istiyorum. Bu nedenle hem öğrenci vizesi başvurusunda banka hesabına yatırmam gereken '8.640 € 'luk teminat ücreti, hem de öğrenim göreceğim süre boyunca ihtiyaç duyacağım aylık giderlerim için maddi desteğe ihtiyacım var."

Konuyla ilgilenenler Başak Merev'le basakicinburs@gmail.com adresinden yazışabilir, daha ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Başak Merev kimdir?

Başak Merev, 1998’de İstanbul’da doğdu. 3 yaşında tanıştığı müzikle devam edebilmek için 2004-2009 yılları arası İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimi gördü. 2009-2016 arası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Metin Ülkü’den tam zamanlı piyano eğitimi alarak geçtiğimiz Haziran'da lise devresini sınıfının en yüksek notunu alarak tamamladı.

Haberin Devamı

Lise eğitimi boyunca, İdil Biret, Nikolai Demidenko, Arnulf von Arnim, Jerzy Sterczynski, Peter Katin, Andreas Weber, İlya İtin, Misha Dacic, Julian Gorus, Gülsin Onay, İbrahim Yazıcı, Milena Mollova, Alicja Paleta-Bugay, Hilary Demske ile çeşitli festival ve ustalık sınıflarında çalıştı. 2016 yaz döneminde de İdil Biret ve Dimitri Bashkirov ile çalışacak.

Uluslararası 9. Pera Piyano Festivali Yarışması’nda “3. Ödülü”, Ulusal 1. Vedat Kosal Piyano Yarışması’nda “Verda Erman Özel Ödülü”ne değer görüldü. 2015-2016 sezonunda Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar Serisinde finalist olarak sahneye çıkarak “Meriç Soylu Parlayan Yıldızlar Mansiyon Ödülü” ne layık görüldü. “Verda Erman’ı Anma Konseri” ve “Kamuran Gündemir Anısına Genç Yıldızlar Konseri”nin de aralarında olduğu birçok oda müziği konseri ve solo resital verdi.

Yazarlar