Gündem 2. El Araç Sorgulama, Plaka Sorgulama ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

2. El Araç Sorgulama, Plaka Sorgulama ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

29.03.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi online gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

2. El Araç Sorgulama, Plaka Sorgulama ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık her geçen trafiğe çıkan en yeni araba modelleri yaşam standartlarının daha yüksek koşullara ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern çağında her geçen gün gelişmeye devam eden araba teknolojisi ile yeni modellerin piyasaya sürülmesi sıfır araç piyasası büyürken aynı zamanda da ikinci el araç alım-satım pazarında da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

Herkes yeni model ve yeni tasarım özelliklere sahip olan araba modelleri ile arabasını yenilemek istediğinden ikinci el araç alım-satım piyasası son yıllarda dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de en hareketli dönemlerini geçiriyor. Günümüzde ikinci el araç alım-satım sektöründe artan yoğun ilgi ile birlikte çeşitli sorunlarında baş göstermeye başlaması Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Gelişen internet teknolojisini bu alanda en doğru şekilde yönlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların artık online olarak araç sorgulama yapabilmesine imkan sağlıyor.

Dijital orta üzerinde yer alan ve 2008 yılından bu yana internette bulunan tüm online devlet hizmetlerini tek bir platform üzerinde toplayan e-Devlet sisteminden araç sorgulama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. E-Devlet sistemi giriş yöntemleri olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri ile sisteme giriş yaparak e-hizmet ekranında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama uygulamasını kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama online uygulaması ile her aracın plakası üzerinden ayrıntılı bilgilerine ulaşabilir, çalıntı olup olmadığını öğrenebilir ve hak mahrumiyeti güncel durumuna ilişkin güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Plaka sorgulama işlemi ile birlikte aracın yasal renklerine, tescil birimine, ruhsat durumuna, hak mahrumiyeti durumuna, tescil tarihine ve çalıntı olup olmadığına gibi son derece hassas bilgilere ulaşabiliyor olmanız, ikinci el araç alım-satım işlemlerinde önemli bir güvenlik avantajı sağlar.

2. el araç alım-satım piyasasında çalıntı durumu ve hak mahrumiyeti durumu gibi konularda yaşanan sıkıntıların yanı sıra aracın hasar bilgisine yönelik olarak bilgisizlik, hatalı bilgilendirme ve daha farklı çeşitli art niyetli uygulamalar nedeni ile de dijital ortam üzerinde araç hasar kaydı sorgulama imkanı sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) internet sayfasında online hizmetler bulunuyor. SGBM internet sayfasının online hizmetler kategorisinde bulunan ‘Kaza Tespit Tutanağı ve İtiraz Etme’ ekranından kolayca araç hasar bilgilerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile bu ekranda detaylı ve güncel verilere ulaşabilmek için plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası olarak 3 farklı sorgulama yönteminden herhangi birisini kullanarak işlemlerin yapılması gerekiyor. Böylece aracın güncel ve geçmişe yönelik tüm hasar kayıtlarına ayrıntılarıyla ulaşabiliyorsunuz.