Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 24 Temmuz 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İmamlara 'denize sıfır' dil kursu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Görmez, kuruma devredilen 40 dekarlık kampın 'tatil değil, eğitim mekânı olacağını' söyledi

ÖNDER YILMAZ Ankara

İzmir'in Gümüldür beldesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ait, denize sıfır 40 dekar arazi üzerindeki 500 yataklı kampın, özelleştirme kapsamından çıkarılarak Diyanet'e bedelsiz tahsisine ilişkin tartışma büyüyor.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, tesisin AB ülkelerine gönderilecek personelin eğitimi için kullanılacağını açıklarken, Yol - İş Sendikası, kendilerine satılan kampın geri alınmasına tepki gösterdi.
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Mekke'deki arazisini bağışlamasının ardından, Maliye Bakanlığı'nın da İzmir - Gümüldür'deki tatil kampını bedelsiz olarak Diyanet'e devretmesi, gözleri bu kuruma çevirdi.
Yol - İş Sendikası Genel Başkanı Fikret Barın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (ÖİB) 3 trilyon 10 milyara (3 milyon 10 bin YTL) kendilerine satılan kampın, "ihalenin yerel gazetelerde yayımlanmadığı" gerekçesiyle geri alındığını hatırlatarak, "Aynı yöntemle yapılan diğer ihaleler niye iptal edilmedi?" dedi.

'Denize girilmeyecek'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Görmez ise, kampın denize girmek için değil, dil eğitim merkezi olarak kullanılacağını açıkladı. Görmez, "AB sürecinde yurtdışına gönderilecek personelin eğitimi için yere ihtiyacımız vardı. 'İmamlar tatil yapmak için kamp aldı' bakışı yanlış. Dil eğitim merkezi olarak kullanılacak, denize girmek için değil" diye konuştu.

'Harem selamlık bölecekler'

Konuyu TBMM'ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Milliyet'e açıklamasında, özelleştirme iptalinin Gümüldür Belediyesi'nin CHP'li oluşundan kaynaklandığını öne sürdü ve şunları söyledi:
"3 trilyonluk özelleştirme gerçekleşseydi, Özelleştirme Yasası gereği bu paranın yüzde 37'sini ilgili belediye, yüzde 10'unu büyükşehir belediyesi alacaktı. CHP'li belediyenin 1 trilyon lirayı (1 milyon YTL) aşan gelire kavuşması, sorunların çözülmesi anlamına geliyordu. AKP ilçe başkanı, bu işi iptal ettirdi."
Ersin, kampın Diyanet'e verilmesine de, "Kamp 5 yıldızlı otellerin arasında. Sahili harem selamlık bölecekler. Turizmin imajına zarar verecekler" diye tepki gösterdi.




GÜNCEL
Çayan haklı mı tartışması
İsviçre'de gözaltı ayıbı
İmamlara 'denize sıfır' dil kursu
'Tarım dışı kullanılamaz'
Akıl hastanesinde buluşan öyküler
Zukerman'dan dostluk konseri
Kürtçe kursuna ilgi yok
Şehit cenazesinde PKK lanetlendi
Siz sorun, biz cevaplayalım
'Atatürkçülük' dersleri artırıldı
Galata Köprüsü'nde patlama
Şırnak'ta çatışma: 5 PKK'lı öldürüldü
Farklılıklar kenti
Yunus Emre San Pasifiko'da
İlhan Erşahin ile kahvaltı


© 2005 Milliyet