Gündem 2016 GBT sorgulama işlemi!

2016 GBT sorgulama işlemi!

13.08.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemini online şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür. GBT sorgulama hizmeti ücretsiz olarak vatandaşlara sunulmuştur. GBT sorgulamasını internet erişimine sahip olduğunuz her alandan kolayca yapabilirsiniz.

2016 GBT sorgulama işlemi

Herhangi bir işe gireceğimiz zaman ya da bir iş kurumuna başvuruda bulunduğumuzda yetkililer bizden belirli belgeler talep etmektedir. Bu belgeleri talep etmedeki amaç vatandaşların daha önce nerede çalıştıkları hakkında bilgi sahibi olma, iş nitelikleri, öz geçmişi gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olmak için iş yeri bu belgeleri talep etmektedir. İş yerinin talep ettiği bir başka belge türü ise GBT (Genel Bilgi Tarama) belgesidir. GBT belgesi vatandaşların adli sicil kaydı olarak bilinmektedir. Yani karışmış olduğunuz herhangi bir kanunsuz olayın ya da suçlamanın GBT sorgulaması halinde kimliğinizde kayıtlı olarak her resmi kurumda karşınıza çıkmasıdır. Bu sebeple iş kurumları GBT sorgulama belgenizi sizden talep etmektedir. Çünkü iş kurumları elemanlarının GBT bilgilerinin temiz olması şartını aramaktadır.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda veirlen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GBT bilgilerinize ulaşabileceğiniz en kolay ortam e Devlet sistemidir. E Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. E Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini tek bir çatı altında toplayarak vatandaşlarımıza daha kolay ve daha hızlı hizmet verme imkânını sunmuştur. E Devlet sistemi üzerinden sunulan bu kolaylıklardan yararlanmak için ilk önce e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. E Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında sizde T.C. kimlik numaranız tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine kolay bir şekilde giriş yapabilirsiniz. E Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem yeni üyeler için daha hızlı ve daha kolay işlem imkânı sunmak için vatandaşların kişisel kimlik bilgilerini ilgili alanlara doldurmasını istemektedir. Bu işlemin amacı daha sonra yapacak olduğunuz resmi işlemlerde vakit kaybetmeden kolay bir şekilde işleminizi gerçekleştirmeniz içindir. Ayrıca e Devlet sistemi güvenliğiniz için sizden son bir işlem talep etmektedir. PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirerek e Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GBT sorgulama işlemidir. GBT sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfasında bulunan arama sekmesine GBT sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sayfa üzerinde bulunan yazıcı işaretine bastıktan sonra ise GBT sorgulama işleminizin resmi evraka dökümünü yazıcı üzerinden alabilir ilgili makama ya da kuruma elden teslim edebilirsiniz. Sizde GBT sorgulama işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.