Gündem Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak?

12.08.2016 - 15:41 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatili vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak ev kaç gün sürecek? Kurban Bayramı tatili hakkında merak edilen soruların yanıtları ve tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak Kurban Bayramı ne zaman başlayacak

Kurban Bayramı bu yıl hangi güne denk geliyor! Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği Kurban Bayramı Tatili hakkında beklenen açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Peki Kurban Bayramı bu sene hangi güne denk geliyor? Bayram Tatili kaç gün olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Haberin Devamı

Müslüman aleminin merakla beklediği Kurban Bayramı yaklaşıyor. İslam aleminde büyük önem taşıyan Kurban Bayramı bu yıl 9 gün tatil olacağı konuşuluyor. Peki 2016 Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ağırlıklı olarak bayram tatilini uzaktaki memleketinde geçirecek olanlar ile bu bayramı ailesiyle tatil yaparak geçirecek olanların merak ettiği Kurban Bayramı ne zaman ve bayram tatili kaç gün olacak sorularına yanıt olarak Turizm Bakanı Nabi Avcı çeşitli açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Nabi Avcı, herkesin merak içerisinde beklediği soruya yüzleri güldürecek bir yanıt verdi. Televizyon programında Bakan Nabi Avcı, beklenildiği gibi Kurban Bayramı tatilinin Ramazan Bayramı tatilinde olduğu gibi 9 gün olması ihtimalinin bulunduğunu belirterek “Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelen açıklanın ardından konu ile ilgili konuşan Yaşar Üniversitesi’nin İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan bayram tatilinin 9 gün yapılmasının turizm talebini de arttıracağını belirtti. Prof. Dr. İge Pırnar, tıpkı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı’nda da turistik bölgelere yoğun bir ilgi olacağını ve bu durumun da turizm için olumlu katkılar doğuracağını kaydetti. Özellikle Rusya ve Avrupa’dan gelen turistlerin azaldığı dönemde iç piyasaya yönlenen turizmciler için Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin talep artışına büyük bir katkı sağladığını aktardı. Bununla birlikte Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatiline dair açıklamanın da bir ay öncesinden yapılmasının hem vatandaşların planlama yapmasına hem de turizmcilerin bu taleplere etkili karşılık vermesine büyük katkı sağlayacağı yönünde konuştu.

Özellikle Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin turizm bölgelerinde bulunan otellerin doluluk oranlarına yüzde 50 gibi bir artış sağlamasının ardından Kurban Bayramı için gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatilinin de turizm bölgelerine ve buradaki otellerin doluluk oranlarına benzer şekilde olumlu etki edeceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın arefe günü 11 Eylül 2016 Pazar günü olacak. Kurban Bayramı’nın birinci günü 12 Eylül 2016 Pazartesi, ikinci günü 13 Eylül 2016 Salı, üçüncü günü 14 Eylül 2016 Çarşamba ve dördüncü günü ise 14 Eylül 2016 Perşembe günü kutlanacak. Buna karşılık Cuma gününün de tatil olması ve iki hafta sonunun da katılması neticesinde bayram tatili tam olarak 9 gün olacak ve hem tatil yapmak isteyenlere hem de memleketine gitmek isteyenlere büyük bir avantaj sağlayacak.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE NEREYE GİDİLMELİ

9 güne uzatılan Kurban Bayramı tatilinde hem İstanbul ve yakın çevresinde hem de yurtiçinde ve yurtdışındaki rotalarında gezginlere birbirinden özel programlar sunuyor. İstanbul’da önünden geçip gittiğiniz bir tarihi yeniden keşfedecek, Karadeniz’in ve İç Anadolu’nun farklı medeniyetlerin mirasını taşıyan şehirlerine uzanacak ya da Avrupa’nın en güzel kentlerine odaklanacaksınız.

Bayram tatilinde şehirden fazla uzaklaşmak istemeyenler için ilk önerimiz, 10 EYLÜL CUMARTESİ gerçekleşecek ESKİHİSAR-GÖLYAZI gezimiz. Bizans imparatorlarından Kantakuzenos’a göre Gebze’nin bir iskelesi olan Eskihisar, Bizans döneminde stratejik öneme sahip geçit ve konaklama noktalarından biri olagelmiş. Bizans’tan miras alınarak, Osmanlı döneminde de kullanılmış Eskihisar Kalesi görülmeye değer önemli eserlerden biri. Ressam ve arkeolog olan, aynı zamanda Türkiye’de müzeciliğin en önemli isimlerinden Osman Hamdi Bey’in burada yazlarını geçirdiği ev, müze olarak varlığını koruyor. İzmit Körfezi kıyısındaki bu özel güzergâhtan Gölyazı’ya geçiliyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı eski bir Rum yerleşimi olan Gölyazı, bir balıkçı kasabası olarak da adlandırılabilir. Apolyont (Uluabat) Gölü kıyısında, doğal güzellikleri ile şaşırtan bu yörenin tarihi antik çağlara dayanıyor.

17 EYLÜL CUMARTESİ ise FEST tarafından, sosyo-kültürel ve iktisadi tarih içerisindeki yeri bakımından iki farklı rotada ele alınan Galata’da, ADIM ADIM BEYOĞLU-I / GALATA-I gezimize bekliyoruz. Tophane ve Azapkapı’dan Bankalar Caddesi’ne kadar derinlemesine bir gezi… Tophane’de Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden olan Kılıç Ali Paşa Camisi, Rum ve Ermeni nüfusun yaşam izlerine tanıklık edebileceğiniz dini mekânlar, sanayi ve ticaretin kalbinin attığı hanlar, önünden geçip farkına varmadığımız Rus çatılarının kiliseleri ve yer yer metruk yapılar, bu harmoninin içinde yerini alıyor.

HİTİTLERDEN OSMANLI’YA, HATTUŞAŞ’TAN SAFRANBOLU’YA

Haberin Devamı

Türkiye’den UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne ilk giren kültür varlıklarından Hitit başkenti Hattuşaş, milattan önce 2. binyılda kent teşkilatı, tapınakları, kraliyet konutları ve surlarıyla, kent kapılarındaki zengin süslemeleriyle, Yazılıkaya’daki kabartmalarıyla hem kültür ve sanatta hem de siyaset ve mimaride öne çıkmış, hem de Anadolu’da ve Ortadoğu’da hatırı sayılır bir etki yaratmış. 10-14 EYLÜL tarihleri arasında gerçekleşecek HİTİT GÜNEŞİ HATTUŞAŞ gezimiz Hitit coğrafyasının kalbinde, Ankara-Yozgat-Çorum-Amasya hattında bir yolculuk... Hitit’in Osmanlı’yla harmanlandığı bu toprakları görünce, Bedri Rahmi’nin “Ne söylesem anlatmaya az gelir güzelliğini / Karadutum, çatalkaram, çingenem” diye başlayan ünlü “Karadut” şiirinin ilham kaynağını anlayacaksınız.

Bayram tatilini Karadeniz’de geçirmek isteyenlere önerimizse, 12-14 EYLÜL tarihlerindeki SAFRANBOLU-AMASRA gezimiz: Karadeniz’deki en önemli liman kentlerinden olan, Roma valisi Plinius’un “zarif ve güzel”, Bizans tarihçisi Niketas’ın “dünyanın gözü”, Fatih Sultan Mehmet’in “çeşm-i cihan” diye nitelendirdiği Amasra ile eski kervan yollarının en önemli duraklarından olan ve mimarisiyle Osmanlı İmparatorluğu’nun kentleşme anlayışını etkileyen, UNESCO Dünya Mirası Safranbolu, yeşilliklerin kucağında bir tatil fırsatı vaat ediyor.

Haberin Devamı

TATİLİN GÖZDE YURTDIŞI DESTİNASYONU: AVRUPA

Kurban Bayramı’nın 9 güne uzatılan tatilinin en gözde destinasyonları, Avrupa kentleri. FEST Travel’ın da bayram döneminde gezginlerin farklı taleplerine cevap veren, Avrupa’nın kuzeyinden güneyine uzanan birbirinden özel gezileri bulunuyor.

12-18 EYLÜL tarihleri arasında gerçekleşecek 4 BALTIK BAŞKENTİ gezimizde en güzel Baltık şehirlerini keşfedeceksiniz. Bir liman kenti ve kültür başkenti Helsinki’den başlayan gezi, ortaçağ havasını taş döşeli sokaklarında soluyacağınız Tallinn, mükemmel bir yeşil dekora kondurulmuş gibi duran Riga ve kayıp bir krallığa ev sahipliği yapan Vilnius’ta, efsanelerle zenginleşen bir tarihe tanıklık edeceksiniz.

Fransız kültürünü olduğu kadar Alman etkisini de taşıyan Alsace, bu özelliği ile Fransa’da benzersiz. Ortaçağ esintilerini kaybetmeyen kasabaları ile hep güzel, hep keyifli… Ren’in en büyük limanı Strazburg, kale-kent Colmar, “Fransa’nın en güzel köyü” Eguisheim, Vosges Dağları’nın eteğindeki Alsace Bağ Rotaları üzerinde yer alan Rönesans yapıları, uçsuz bucaksız bağlar ve unutulmayacak yerel tatlar, 12-16 EYLÜL tarihleri arasındaki BİR YUDUMDA ALSACE gezimizde…

Tercihini Baltık kentlerinden ya da Fransa’dan yana değil de Almanya’dan yana kullanmak isteyenler için önerimiz, bereketli Tuna ile başı dumanlı Alpler arasındaki GÜNEY ALMANYA. 11-17 EYLÜL tarihleri arasında, FEST Travel güvencesiyle ekonomik programlar sunan OECONOMICA markasının çatısı altında gerçekleştirilecek gezinin rotasında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bamberg kenti, masalsı hikâyeleriyle Neuschwanstein ve Heidelberg şatoları, şarap mahzenleriyle Würzburg, Romantik Yol’un en güzel kasabası Rothenburg Ob Der Tauber, Nazilerin miting alanları ve Nazi mahkemelerine evsahipliği yapmış Nüremberg ile ülkenin “gizli başkenti” Münih yer alıyor.

Tatil için son Avrupa rotamız, “çizmenin ucu” GÜNEY İTALYA. 11-18 EYLÜL tarihleri arasında gerçekleşecek gezi, İtalya’nın en zengin arkeolojik alanlarından Napoli, Roma kültürünün en “canlı” temsilcisi Pompei antik kenti, huzur veren Kapri adası, tapınak zengini Paestum ve İtalyan Rivierası’nı kapsıyor. Amalfi denizcilerinin ve Bari korsanlarının öyküleriyle Akdeniz lezzetleri eşliğinde İtalya’nın farklı bir yüzünü deneyimleyeceksiniz.