Gündem 2016 SSK ve SGK sigorta sorgulaması!

2016 SSK ve SGK sigorta sorgulaması!

14.06.2016 - 11:23 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sigorta sorgulama ile sigorta gün sayınızı ve sigortalılık durumunuzu öğrenebilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemleri sayesinde ayrıca hizmet döküm belgesini de elde edebilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemleri internet üzerinden ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

2016 SSK ve SGK sigorta sorgulaması

Ülkemizde sağlık sigortası oldukça önemlidir. Hastanelerde, sağlık ocaklarında ve çeşitli sağlık kuruluşlarında sağlık sigortasının sizin için oldukça yardımcı olacaktır. Sağlık sigortaları ülkemizde SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından denetlenmekte ve kurum tarafından sağlanmaktadır. SGK’ya bağlı 3 adet alt kurum bulunmaktadır. Bu kurumlar SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarıdır. Bu kurumlarda bir kuruma ait sorgulama işlemlerinin sizler için nasıl yapıldığını yazımızın devamında detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamında bu işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. SGK ve SSK sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden dakikalar içerisinde halledebilirsiniz. Teknoloji sayesinde dakikalar içerisinde hiçbir yere gitmeden, hiçbir yere telefon etmeden oturduğunuz yerden dakikalar içerisinde yapabileceğiniz bu işlemler E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapıldığı için korumaya ihtiyacı olan bir sistemdir. Bu koruma sistem üzerindeki her kullanıcının kendine ait bir şifresi olması ile sağlanmış durumdadır. Şifreniz olmadan sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle mutlaka bir şifre edinmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şifrenizi size en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre alma başvurunuzun ardından size ait kimlik bilgileri ile yeni bir şifre oluşturulacaktır. Oluşturulmuş olan bu yeni şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödediğinizde size ait E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Şifreniz size ait kimlik bilgileri ile oluşturulmuş olduğu için başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Denemeyiniz. Diğer bir uyarı ise şifrenizi unutmanız durumunda internet üzerinden yeni bir şifre alamayacak olmanızdır. Şifrenizi bir yere yazmanızı öneririz. Şifrenizi unutmanız durumunda tekrar bir PTT şubesine giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ancak bu sefer işlem ücreti 10 TL olacaktır. İşlem ücretini ödedikten sonra yeni şifrenizi teslim alabilirsiniz. İlk almış olduğunuz şifre sisteme yapacağınız ilk girişte sistem sizden otomatik olarak şifre değiştirme talebinde bulunacaktır. Kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep eden sistem üzerinden kalıcı şifrenizi oluşturunuz.

Haberin Devamı

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini şifre aldıktan sonra dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. İlk olarak kurumunuza ait işlem sayfasına gitmeniz gerekmektedir. İnternet üzerinde kurumların isimleri farklı olarak karşımıza gelebilmektedir. SSK kurumu 4A, Bağ Kur 4B ve Emekli Sandığı 4c olarak bilinmektedir. İşlem sayfasına ulaştığınızda açılacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra hemen alt tarafta bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak sorgulamasını yaptığınız kurumun size ait bilgilerine ulaşabilirsiniz.