Gündem 23 Nisan kaç gün tatil? 24 Nisan'da okullar tatil mi?

23 Nisan kaç gün tatil? 24 Nisan'da okullar tatil mi?

20.04.2015 - 08:36 | Son Güncellenme:

Heyecanla beklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi öğrencilerin merak ettiği konulardan biri olan 23 ve 24 Nisan okullar tatil olacak mı? sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Her yıl olduğu gibi bu senede 23 Nisan resmi tatil. Fakat bu sene 24 Nisan cuma tatil olmayacak. Açıklaması yapıldı...

23 Nisan kaç gün tatil 24 Nisanda okullar tatil mi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulların tatili ile ilgili son bir açıklama geldi. Her yıl olduğu gibi bu senede 23 Nisan resmi tatil. Fakat bu sene 24 Nisan cuma tatil olmayacak. Öğrencilere ve memurlara 24 nisanda tatil yok. Peki 23 Nisan'da hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar için lütfen tıklayınız..

Haberin Devamı

23 Nisan'a kısa bir süre kaldı. 24 nisan cuma günü okullar tatil mi diye merak eden öğrencilere MEB en net cevabı verdi. 24 nisanda okullar tatil değil. Nabi Avcı 23 Nisan'da resmi tatil yapacak öğrencilerin 24 nisan cuma günü okula geleceklerini açıkladı. Yani 24 Nisan'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler öğrencileri 24 Nisan’da eğitime devam edecek.

23 Nisan yaklaşırken öğrenciler de her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Nisan’ın tatil olacağı beklentisi içindeydi. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil olduğunu açıklamış ancak 24 Nisan’da liselerde eğitime devam edileceğini duyurmuştu.

Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 İş Takvimi’ne göre de 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil kapsamında yer alıyor. Bakanlık yetkilileri de 24 Nisan’ın tatil olmadığını doğruladı.

26 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde resmi tatil günlerinin Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı. Yönetmelikte,”Okulların hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki resmi tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ‘Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’ hükümlerine göre belirlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir “denildi. Bu takvime göre de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu gün resmi olarak tatil ancak 24 Nisan tatil değil.

23 Nisan'da hava durumu nasıl olacak?

Mayıs ayı geliyor derken kar yüzünü yeniden gösterdi. Erzurum’da kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Gün boyu Erzurum'da etkili olan sağanak yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yaklaşık 2 saat boyunca tipi şeklinde yağan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Kışlık lastiklerini çıkartıp yazlık lastiklerini taktıran Erzurumlu sürücüler büyük bir şok yaşarken, belediye ekipleri de hemen karla mücadele çalışmalarına başladı.

Mayıs Geliyor Derken Kar Yağışı Geliyor

Sibirya üzerinden yarın gelecek yeni soğuk hava dalgası, yurtta etkili olacak. Bazı kentlerde kar yağışı görülecek.

Rusya üzerinden yarın gelecek Sibirya kökenli soğuk hava, sıcaklığı düşürecek. Öncelikle Marmara ve Karadeniz'i etkileyecek soğuk hava, Çarşamba Ege'ye, Perşembe günü ise Akdeniz'e kadar inecek. Üç gün kalacak soğuk hava dalgası, sıcaklıkları Şubat ortalamasına düşürecek. Bazı kentlerde kar yağışları da bekleniyor. Salı gecesi-Perşembe arasında Sivas, Yozgat, Bolu Dağı ve Kastamonu arasında orta kuvvette kar yağışı görülebilir. Erzurum, Kars ve Gümüşhane çevresinde etkili olacak kuvvetli yağmur, Çarşamba günü yoğun kara dönüşebilir. İstanbul'da Salı ve Çarşamba günü sağanak yağmur var. Rüzgar sert, hissedilen sıcaklık 6-7 derece olacak. Ankara iki gün yağmurlu, sıcaklık 7 derece. İzmir yarın soğumaya başlıyor, sıcaklık 16 derece.

23 NİSAN'DA HAVA NASIL OLACAK?

23 Nisan Türkiye genelinde soğuk rüzgarlı ve yağmurlu geçecek. İstanbul rüzgarlı, sıcaklık 11 derece, kuvvetli yağmur yok, çok zayıf yağış olabilir. Ankara kuvvetli rüzgarlı, 6 derece, yağmur zayıf. İzmir güneşli ama kuvvetli rüzgarla soğuk olacak, hissedilen sıcaklık 12 derece.

AKDENİZ VE DOĞU'DA YAĞMUR

Antalya ve Adana sağanak yağmurlu olacak. Antalya 14, Adana ise 16 derece. Doğu ve Güneydoğu'da da kuvvetli yağış olacak.

HAFTA SONU YİNE BAHAR

Sıcaklıklar Cumadan itibaren artmaya başlıyor. Hafta sonu ise bahar geri gelecek.