Edirne 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

21.04.2018 - 15:26 | Son Güncellenme:

Edirne Valisi Özdemir: "Bu sene Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Hırvatistan, Romanya ve çevre illerimizden gelen çocuklarımızla dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Balkan Çocuk Şenliği'nin, ülkeler arasında barış ve dostluğun geliştirilmesine, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağı aşikardır"

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramına Doğru

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Özdemir, mesajında, dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının Türkiye'de buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunun yaşandığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı olan 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Dünyanın geleceğini şekillendirecek olan çocuklar arasındaki karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygusunun aşılanmasını sağlayan bu bayram ile büyük önder, daha o günlerde uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun çocukların elinde yükseleceğini öngörmüştür. Bu sene Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Hırvatistan, Romanya ve çevre illerimizden gelen çocuklarımızla dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Balkan Çocuk Şenliği'nin, ülkeler arasında barış ve dostluğun geliştirilmesine, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağı aşikardır. Balkanlardan gelen bu evlatlarımızı ailelerin yanına yerleştirerek Türk kültürünü, misafirperverliğini, örf, adetlerini yerinde göstererek, halklar arasında var olan kardeşlik duygusunu pekiştirerek bölge barışına katkı sağlamayı amaçladık. Evlerini ve gönüllerini açarak bu çocuklarımızı misafir eden ailelerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Dünyada barış ve kardeşliğin temellerini, Atamızın tüm çocuklara armağan ettiği bu bayramla atıyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ulusal Kurtuluş Mücadelesi uğrunda canını verenleri minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının ve bütün ulusumuzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."