Ege 230 kilo daha imha edildi!

230 kilo daha imha edildi!

01.03.2017 - 06:13 | Son Güncellenme:

Buca’da bir depoya düzenlenen baskınla ortaya çıkan gıda skandalına, bir yenisi eklendi. Rezaletin peşini bırakmayan ekipler, Şirinyer’deki satış merkezinde yapılan denetimde sağlıksız koşullarda üretilen 230 kilo kuru gıda maddesine daha el koydu

230 kilo daha imha edildi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin, Buca Yenigün Mahallesi’nde bulunan bir depoya düzenledikleri şok baskında, üzerinde fare yavruları ve haşeratların cirit attığı 3 ton kuruyemiş, cezerye, kuru incir, kayısı ve üzüm ele geçirilmiş, ele geçirilen ürünlere el koyulup, imha işlemi gerçekleştirilmişti. Hijyenik olmayan bir ortamda üretim yapan işletme sahibi Z.A’nın ürünlerini kent pazarlarında ‘organik ürün’ diye tanıtarak satış yaptığı belirlenmişti. İnsan sağlığını hiçe sayarak üretim ve depolama yapan şahsı takibe alan Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer Merkez’de yer alan dükkanında da denetim yaptı.

Peşini bırakmadılar

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince baharat ve kuruyemiş satışı yapılan işyerine yapılan denetimde; uygunsuz, etiketsiz ve faturasız 230 kilo kuru sebze, baharat ve adaçayı, ıhlamur gibi şifalı ot olarak tabir edilen bitkiler ele geçirildi. Ekipler, insan sağlığını hiçe sayarak üretim yapan firma hakkında işlem yaptı. Sağlıksız koşullarda üretilip, piyasaya sürülen mamullere el koyan ekipler, 230 kilo kuru gıda maddesini imha etti.