Siyaset 25 bin kişi bize mağdur başvurusunda bulundu

25 bin kişi bize mağdur başvurusunda bulundu

20.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, FETÖ ile bağlantılı kamu görevlilerinin titizlikle ayıklanması gerektiğine vurgu yaparak “Şu ana kadar bize 20-25 bin kişinin mağdur başvurusu var” ifadelerini kullandı

25 bin kişi bize mağdur başvurusunda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CNN Türk yayınında şunları kaydetti:
25 BİN BAŞVURU VAR: Mağdurlar geliyorlar, dinliyoruz. Şu ana kadar bize gerek mail yoluyla, gerek doğrudan, gerek telefonla 20-25 bin kişinin başvurusu var. Adil bir yargılamadan yana mısınız değil misiniz? Alacağınız kararlarla gerçekten suçlu olanları mı alacaksınız veya cemaate sempati duyanların tamamını mı alacaksınız? Neye göre açığa alıyorsunuz, dayandığınız kriter ne?
ÖKSÜZ’Ü KİM SERBEST BIRAKTI: Ben olsaydım darbecileri hemen yargının önüne çıkarırım. Adil Öksüz’ü kim serbest bıraktı? Hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı? Devletin derin bilgisinden hesap sorarım. Her hakim önüne geleni içeri atıyor, ama bunu serbest bırakıyor. Hükümet niye konuşmuyor? Kim bu Adil Öksüz? Basri Aktepe’yi 1999 yılında söylemişiz. Basri Aktepe için kanunu onlar çıkardı.
ATADIKLARINI GÖREVDEN ALSALAR YETER: Devlette öğretmendi, memurdu, odacıydı, genel müdürdü açığa alıyoruz, emekliliği geleni emekli etmiyorlar, nereden biliyorsun FETÖ’cü olduğunu? Her mücadelenin adalet içinde olmasını isteriz. Bursa’da bir işadamı yurt yaptı diye tutuklanıyor. Yıllar yılı çocuklar, cemaat yurtlarına mahkum olsun diye öğrenci yurdu yapmadılar. Mücadele kırarak, dökerek olmaz. İş dünyası bu kadar tedirgin edilemez. Son 14 yılda atadıklarını görevden alsalar yeter, memurun ne günahı var. Memur mecburen FETÖ’cü geçiniyor, yükselebilir miyim diye.
HAKSIZ KONUMA DÜŞÜYORUZ: 11 bin küsür öğretmeni açığa alıyorsunuz. Bütün dünyanın gözünde haksız konuma düşüyoruz. Bunlar AİHM’den dünyanın tazminatını kazanacak. Darbeyi yaşamış bir Türkiye’yi farklı bir kulvara itiyorsunuz. Meclis’in bombalandığı yeri her gelen yabancıya gösteriliyor, ben olsam süratle onarırım. Büyük bir devletiz biz. ‘Burası bombalandı ama teslim alınmadı, süratle onardık’ dememiz lazım. OHAL’in amacı OHAL’i bitirmek olmalıdır.
GÜLEN İADE EDİLMELİ: Gülen iade edilmeli. Türkiye, kanıtları varsa sunmalı. 170 küsür dosya 15 Temmuz öncesi için gönderilmiş. Neredeyse 200 dosya gönderiyorsunuz, bu kadar dosya gönderirseniz, bu ‘iade etmeyin’ demektir. Kim okuyacak bu kadar dosyayı.