Gündem TEOG sınav sonuçları açıklandı!

TEOG sınav sonuçları açıklandı!

13.06.2016 - 08:52 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen TEOG sonuçları nihayet açıklandı. TEOG sonuçları E-okul sistemi üzerinden öğreniliyor. TEOG sonuçları kapsamında öğrenciler tercih puanlarına sahip oluyor.

TEOG sınav sonuçları açıklandı

Eğitim öğretim hayatımıza oldukça küçük yaşlarda başlayıp, meslek sahibi olana kadar devam ederiz. Meslek sahibi olduktan sonra da eğitim devam edebilmektedir. Özetle öğrenmenin yaşı yoktur. Sizler için bu yazımızda ülkemizde uygulanan eğitim sisteminin temeli ile ilgili bilgiler vermiş bulunmaktayız. Eğitim öğretim hayatımızın ilk basamağı ilk okul ve orta okuldur. Zorunlu eğitim olarak da bilinen ilk ve orta okuldan sonra lise bulunmaktadır. Liseye girebilmek için bir sınava girilmektedir. Bu sınavın adı TEOG’dur. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olarak adlandırılan bu sınav hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

TEOG kılavuzunda yer alan bilgilere göre, 8´inci sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınavlar, 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu sınavların ardından öğrencilerin sınavları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amaçlı sınavlardan bir kaç gün sonra TEOG sınav soruları yayınlandı. Öğrenciler bu soruların cevaplarından yardım alarak puan hesaplama uygulamaları yardımıyla yaklaşık puanlarını hesaplamış oldular. Fakat bu hesaplama işlemleri ne kadar gerçeğe yakın sonuçlar doğursa da kesin bir değerlendirme bize sağlamaz. Bu nedenle TEOG sonuçları açıklanana kadar da öğrenciler meraklı bekleyişi sürdürdü. Bu bekleyişin ardından da sınav tarihinden bir aydan fazla sürede sınav sonuçları açıklandı.

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınav sonuçları 8 Haziran tarihinde internet sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.TEOG sonuçlarını, yine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan E-okul sistemi üzerinden öğrenmek mümkündür. E-Okul sistemi bildiğiniz üzere öğrenci takibinin yapıldığı bir sistemdir. Bu sistem üzerinden öğrencinin okul için durumu, sınav sonuçları veya devamsızlık gibi birçok bilgisine ulaşabilirken aynı zamanda TEOG sınav sonuçlarına da buradan bakılmaktadır. Sınav sonrası açıklama tarihi ile birlikte sisteme giriş yaparak sonuçlarınızı görebilirsiniz. E-Okul sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. E-Okul veli bilgilendirme sayfasına giderek ilk olarak sizden istenen öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgilerini ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. Bu bilgileri ilgili alanlara yazdıktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki rakamları ilgili boşluğa yazarak girişinizi yapabilirsiniz. Daha sonra açılacak olan sayfa ile güvenlik bilgilerini cevaplamanız gerekecektir. Örneğin; T.C. kimlik numarasına ait cilt numarası veya öğrenci doğum tarihi gibi bilgilerin sorulduğu bu bölümde sizden istenilen bilgileri doğru şekilde yazınız. Aynı sayfa üzerinde bulunan resimlerden öğrenciye ait olanı seçerek sisteme girişinizi yapınız. Sisteme giriş yaptığınızda TEOG sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.