Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milli Eğitim Bakanı diyor ki:
Evrensel değerlere açık ve 15 Temmuz olduğunda ‘Vatan senden hizmet bekliyor’ dendiğinde sağına soluna bakmadan sokağa bayrakla çıkabilecek, yeni bir nesli yetiştirmek istiyoruz...
Cumhurbaşkanı Konya’da konuşuyor:
- Meydanlara’ dediğimizde, ‘ölümüne’ dediğimizde benim aziz milletim meydanlara yürüdü, 81 vilayette yürüdü fakat bu Konya bir başka. Şu anda elektrikler kesiliyor yine meydana, su kesiliyor yine meydana. Komut bekleyin...
***
Görüldüğü gibi.. İktidar halkın meydanlara çıkmasını istiyor ve destekliyor. Ne zaman?
Kendi çıkarı söz konusu olduğu zaman.
Peki ya gençler ve halk Cumhuriyet’i kutlamak için sokağa çıkarsa?
İşte ona izin yok.
Ankara Valiliği 30 Kasım’a kadar tüm gösteri ve yürüyüşleri yasakladı.
Yüreğinde Cumhuriyet sevgisi taşıyan gençler, yaşlılar 29 Ekim’de Kızılay’dan Tandoğan Meydanı’na oradan da Anıtkabir’e yürüyecekti.
Aynı şekilde 10 Kasım’da da Anıtkabir’e topluca yürüyerek gideceklerdi.
Terör tehlikesi varsa gerekli tedbiri almak iktidara düşerdi... Yasaklamayı tercih ettiler. Halkı terörle korkutmaya, milli bayramları yasaklamaya alışmış bir iktidar terör ihbarlarında inandırıcı olamaz.
Nitekim olamıyor.

Haberin Devamı

Onurlu 60 yıl...

Adı bugüne dek bir kez olsun “yolsuzluk”la buluşmayan...
Cumhuriyet değerlerine içten saygıyla bağlı bir holding...
TEKFEN bugün 60. kuruluş yılını kutluyor...
Lise tahsilini Robert Kolej, yüksek öğrenimi Amerika’da yapan iki inşaat mühendisi Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit’in kurduğu “FN” adlı danışmanlık şirketi 1956 yılında müteahhitlere kontrol ve danışmanlık hizmeti veren küçük bir kuruluştur. Daha sonra arkadaşları Necati Akçağlılar onlara katılıyor. Şirket kısa sürede “teknoloji” ve “fen” sözcüklerinden kurulu “Tekfen İnşaat”a dönüşüyor. Tekfen yıllar içinde hızla büyüyerek tarım ve emlak alanlarında da faaliyet gösteren büyük bir holding oluyor. Ancak ilkeler her zaman ön planda tutuluyor. Örneğin TEKFEN’in anayasasında şu satırlar dikkat çekiyor:
“Kalite politikamızın asıl hedefi, gereken her türlü önlemi önceden alarak tek bir çalışanımızın en küçük bir zarar görmesine izin vermemektir...”
Tekfen Vakfı, her yıl 500 başarılı öğrenciye karşılıksız eğitim bursu veriyor, Tekfen Filarmoni kültür elçisi olarak dünyayı dolaşıyor. Holding, Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA’nın en büyük destekçileri arasında bulunuyor. Nihat Gökyiğit 1992 yılında Hayrettin Karaca ile birlikte TEMA’nın kurucuları arasında yer almıştır. Necati Akçağlılar artık hayatta değil. Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit 90 yılı devirdiler. Kendilerine uzun ömür, holdingi yöneten genç kadrolara başarı diliyoruz.

LİDER

Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün grupta önemli eleştiriler yaptı. İktidarın çelişkilerini sergiledi.
Çoğunda haklıydı.
Ancak Kılıçdaroğlu bazı konulara nedense hiç değinmiyor.
Örneğin proje okul konusuna girmiyor. Kendi açtığı türban yolundan türbanın ana okuluna kadar indirilmesine ses etmiyor. Milyonlarca öğrencinin, veliler istememesine rağmen imam hatip okuluna gitmeye zorlanması konusunda görüşü yok. Veya var da, dile getirmeye çekiniyor.
Hemen belirtelim... Yukarıdaki konularda dertli olan öğrenci velilerinin tümü seçimlerde oylarını CHP’ye vermektedir. Bu laik - cumhuriyetçi aileler çocukları için çırpınıyorlar. Birkaç CHP’li vekil konuyla ilgili. Ancak Kılıçdaroğlu ilgisiz. Neden?

Haberin Devamı

Musul’da
ABD, Irak, İran dahil 62 ülke var: Türkiye yok! Alıştık artık!
Türkiye akla sadece “mültecileri alacak ülke arandığında” geliyor!

Akif Kökçe

Haberin Devamı

ZİNA

Burdur Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Bayram “Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir” sözlerini Facebook sayfasında paylaşmıştı. Bu paylaşım ili ayağa kaldırmış, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de bu durumu TBMM’ye bir soru önergesiyle taşımıştı. Müdürün soruşturma sonucu görevden alınması beklenirken, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne asaleten ataması yapıldı.
Bir müdürün densizliği çok önemli değildir
Ancak bu müdür iktidarca destekleniyorsa fikirleri iktidarda demektir.
Bırakalım gerisini. Samimi inanç sahibi insanlar bu müdürün sözlerini içine sindirebiliyor mu?