Gündem 3 bakandan güvenlik protokolü

3 bakandan güvenlik protokolü

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. Günlük eylem planı içerisinde açıkladığı güvenli okul projesinde imzalar atıldı.

3 bakandan güvenlik protokolü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün MEB’de düzenlenen, “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imza törenine katıldı.

Haberin Devamı

Dört kategori

Protokolle başlangıç aşamasında 5 bin 329 polis, bin 506 jandarma, 20 bin özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 26 bin 835 personel, 22 bin 773 okul ve çevresinde sabit olarak görev başı yapacak. Ayrıca diğer okullarda görevlendirilecek yaklaşık 20 bin, “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi”, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacak. Okulların çevre güvenliğinin daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi ve meydana gelen olayların aydınlatılması amacıyla da bin 762 okul, güvenlik kamera sistemiyle donatılarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegre olacak.

Haberin Devamı

Bakan Soylu imza töreninde yaptığı konuşmada okulları güvenlik açısından öncelik derecelerine göre dört kategoriye ayırdıklarını söyledi. Soylu, protokolle görev yapacak “okul kolluk görevlisi”, “özel güvenlik görevlisi”, okul yönetimiyle sürekli iletişim halinde olacak “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” ve okulların giriş çıkışlarında güvenliği sağlayacak resmi ve sivil ekiplerin görevlendirilmesinin esaslarını belirlediklerini ifade etti.

Üç kişilik devriye

Jandarma bölgesinde, birinci ve ikinci derece öncelik derecesindeki okulların tamamına sabit görev yapan özel güvenlik görevlisi görevlendirdiklerini belirten Soylu ayrıca, bu iki kategorideki okulların, en az üç kişilik devriyelerle rutin olarak kontrol edileceğini belirtti.

Sabit polis

Polis sorumluluk bölgesinde ise birinci derece ilkokullar ile birinci ve ikinci dereceli ortaokul ve liselerde sabit olarak okul kolluk görevlisi ve özel güvenlik görevlisi görevlendirileceklerini kaydetti.

Soylu, diğer öncelik dereceli okullarda ise özel güvenlik görevlisi ile “temas noktası” mantığında güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirileceğini açıkladı.

Yazarlar